Jump to content

K.D PRONEVJERA NOVCA NA ŠTETU FIRME


B.S.

Preporučene objave

Molim pomoć. 

Napravljena je šteta na poslovni ugled firme, uz gubitak poslovnog ugovora.

U periodu od 1.1. ove godine do 20.03  dva zaposlenika obiteljske tvrtke su napravila pronevjeru novca u iznosu od 20.000 kn, te po saznanju od strane nas i ugovornog pružatelja usluge se pokrenuo postupak naplate spornog potraživanja. Nama sa računa firme je isti taj iznos skinut u obliku umanjenja fakturne vrijednosti u cijelokuonom iznosu , te istog trena napravljen raskid poslovne suradnje.

Šteta koja je sada načinjena je puno veća iz razloga što je firma stavljena u blokadu u iznosu cca 10.000 eura pls 20.000 kn koje su skinuli sa fakture , jer su po gubitku poslovnog ugovora dospijela tekuća potraživanja poput troškova goriva,najma vozila .. 

Protiv dvojice djelatnika su podnešene prijave nadležnim tijelima , te su klasificirani kao počinjenj kaznenog dijela PRONEVJERE NOVCA. 

Sa pravne strane mislim da postoji mogućnost traženja obeštećenja firme na konto činjeničnih stanja koje su proizašli iz  čina počinjenja kaznenog djela. 

Molimo pravno mišljenje po ovom pitanju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija