Jump to content

Predškolski vrtić


whisper2311

Preporučene objave

Pozdrav

Molim savjet. 

Imam troje djece od kojih je najstarije u autističnom spektru koji je usljedio nakon cjepiva sa godinu dana, to djete je nastavljeno cjeputi do neke 6godine kada je neuropedijatrica rekla svoje mišljenje i sumnju. Od tad ne cjepim drugo dvoje. Do sad smo dobro prolazili, no sada sam najmlađeg išla upisati u zakonom obaveznu predškolu. Do sad su sva djeca primljena no mog sin je odbila medicinska sestra u vrtiću bez obzira na to što je predškola obavezna kao i osnovna škola. 

Imam dobar razlog zbog kojeg djeca nisu cjepljenja jedno mi je dovoljno ja ću svoju sankciju snositi no po pravima konvencije djete ima pravo na predškolki vrtić. 

Ima li tko kakav pravni savjet jer kažem do sad su svi predškolci bili upisani

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate Pravilnik o sadržaju i trajanju programa predškole, koji je donesen u skladu s člankom 15. st. 5. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, gdje ništa ne piše o obvezi dostave liječničke potvrde. Pošto je program obvezan, mislim da vrtić ne smije odbiti upisati dijete u predškolski program počevši od 01.10., u skladu s uputama na LINKU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Kako je obrazloženo odbijanje?

Jednostavno su rekli da ga ne mogu uzeti. Ja sam tražila pismenu odbijenicu, no dobila sam odgovora da oni to tako ne rade. Mislim da jako dobro znaju sve. U međuvremenu smo ishodovali drugu potvrdu na kojoj ped. Piše kako djete nije procjepljeno do kraja tbog toga što ima brata u spektu i straha roditelja. A pod napomenu je stavila da se pptvrda izdaje na zahtjev roditelja jer predškolska ustavnova ne želi primiti djete u zakonom obaveznu predškolu. 

Predali smo taj papir u vrtić i rekli su da to mora pogledati stručno povjerenstvo i da će do 12.10 odlučiti.. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , whisper2311 je napisao:

Jednostavno su rekli da ga ne mogu uzeti. Ja sam tražila pismenu odbijenicu, no dobila sam odgovora da oni to tako ne rade.

Obratite im se pismenim upitom na koji će, sukladno zakonu, morati odgovoriti, tj. obrazložiti svoj postupak o neprimanju djeteta u vrtić, jer riječ je "vjetar"....

 

prije 2 sati , whisper2311 je napisao:

Predali smo taj papir u vrtić i rekli su da to mora pogledati stručno povjerenstvo i da će do 12.10 odlučiti.. 

Ako Vam smijem sugerirati da se strpite, znam da to nije nimalo lako, do donošenja odluke stručnog povjerenstva temeljem liječničke potvrde koju ste dostavili..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , whisper2311 je napisao:

Da upravo to radimo iako imam osječaj da će nas odbiti. U isto vrijeme znam da je dosta djece primljeno, no ne znam koji je razlog što se dotična sestra na nas okačila, posebno zato što zna da imamo djete koje ima posljedice nakon cjepiva. 

Odlično, bolje malo sačekati i pustiti da vrijeme "odradi" svoje, samo nemojte gledati na budućnost da će se dogoditi ono najgore, tj. da će Vas odbiti, mislim da ipak neće, no, nedaj bože da se to i dogodi, javite se, jer i za to ima lijeka, pisati prigovor idr.,i nad njima postoji služba drugog stupnja kojoj ćete se moći obratiti sukladno donesenoj odluci stručnog povjerenstva...

Što se tiče sestre koja se "okačila" za Vas, možda je ona takva osoba, možda to radi i drugima, svako je od nas jedinka za sebe koja ima određene vrline i određene mane, a ona, očito, više ističe svoje mane, a ne vrline (razumijevanje), no, nije isključeno da ju neko od njezinih pretpostavljenih usmjerava da radi tako, no, vjerujem da to ne radi samo Vama, ali nemojte se previše bazirati na nju, već na problem pred kojim ste se našli, a za kojeg, vjerujem, da će se riješiti na Vaše zadovoljstvo...

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zvali su nas, obzirom da je ped na potvrdi napisala ništa drugo osim istine nije im preostalo ništa nego ga primiti a baš mi se javila još jedna mama iz Zadra kojoj djete ima autoimunu bolest kao nuspojavu cjepiva, potvrđeno od strane liječnika i isto im prave problem pri upisu djeteta u predškolsku ustanovu. 

Hvala svima na savijetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija