Jump to content

Zaposleni student/direktor


tinovator

Preporučene objave

Mozda malo cudan naslov ali situacija je ovakva:
zaposlen sam na puno radno vrijeme i neodredeno u jednoj firmi. Ovaj mjesec sam upisao i magisterij.
Zdravstveno i mirovinsko mi placa firma te sam na temelju njih osiguran. Moguca prava koja cu steci studiranjem ne bi koristio niti me zanimaju. 
Zanima me je li to moguce (radisti na puno radno vrijeme i biti student) tj. legalno da se ne bi nasao u nekim problemima zbog ostvarivanja dvostrukog zdravstvenog recimo ili sl. 

Nadalje, stari me obavijestio da bi me postavio kao direktora svoje firme iz xy razloga. Posto placu primam u prvoj firmi i osiguran sam kod njih, pretpostavljam da mi firma od starog ne mora nista isplacivati, ubiti sam ja samo na papiru? Bi li moglo biti nekih dodatnih problema kao i u gornjem slucaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasad HZMO i HZZO, koliko mi je poznato, ne primaju obavijest od sveučilišta tko ima status redovnog studenta. Zdravstveno koristite temeljem zaposlenja. Vjerujem da se na ovo žmiri zato što i kad se prebiju studentske povlastice i pogodnosti sa doprinosima koje uplaćujete kao zaposlenik, država je još uvijek u plusu.

Ako ste mirovinsko osigurani po drugoj osnovi, tada kao direktor trgovačkog društva možete imati funkciju nezaposlenog direktora, da.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija