Jump to content

Radnička prava pri ugovoru o djelu


damian13

Preporučene objave

Poštovanje,

Zanima me kako se definiraju prava radnika pri ugovoru o djelu.

Slučaj je: radim godinama na ugovoru o djelu, na projektu koji se ugovara na godinu dana. Po ugovoru mi je plaća fiksna i ugovor definira samo rad na projektu.

Međutim, priroda posla je takva da zahtjeva i rad na poslovima van samog projekta, odgovara radu zaposlenika na istom odjelu koji rade na ugovoru o radu, uključuje i smjenski rad, radno vrijeme 8h itd., posebne uvjete rada itd. što nije definirano ugovorom.

Ako sam dobro shvatila, po članku 10 točka 2 zakona o radu, u tom slučaju ugovor o djelu se tretira kao ugovor o radu. Budući da potpisujem ugovor na iznos plaće, tu pretpostavljam da nemam izbora (plaća je cca 25% manja od plaće zaposlenika koji rade na ugovor o radu). Isto tako budući da je trajanje projekta definirano na godinu dana, pretpostavljam i da ne podliježem odredbi o 3 godine rada u kontinuitetu?

Ono što me zanima da li, s obzirom na navedene okolnosti, imam prava po zakonu o radu u smislu - godišnji odmor, bolovanje, porodiljni, slobodan dan za vađenje krvi npr. i slično. 

Ako da, na što?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

 

 

uređeno: od damian13
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlika između ugovora o radu i o djelu se procjenjuje od slučaja do slučaja. No, postoje neke smjernice koje upućuju o kojoj vrsti ugovora se radi.

Inače, smatrat će se da je sklopljen ugovor o radu, a ne o djelu, ako su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti:

1. predmet sklopljenog ugovora je kontinuirano obavljanje posla

2. riječ je o poslu za koji je trebalo sklopiti ugovor o radu zbog naravi ugovorenog posla s obzirom na a) narav rada b) vrstu rada i c) ovlasti poslodavca iz ugovora.

Konkretnije, proučavaju se okolnosti kao što su npr. radite li u prostoru poslodavca, koristite li njegove resurse ili koristite vlastite resurse, da li imate slobodu prilikom izvršavanja posla ili morate raditi po uputi poslodavca, postoji li to mjesto u sistematizaciji posla, kako je napisan sam ugovor, izvršavate li taj posao kontinuirano (svakodnevno) ili samo povremeno, primate li regres, božićnicu i ostala materijalna/nematerijalna prava, dnevnice, je li vam se doprinosi plaćaju po stopama za ugovor o radu ili ugovor o djelu itd.  

E sad, ako su ispunjeni navedeni uvjeti iz odredbe čl. 10. ZR-a, smatrat će se da nije sklopljen ugovor o djelu nego ugovor o radu te će se na sva prava i obveze iz ugovora retroaktivno (od trenutka sklapanja ugovora) primijeniti odredbe ZR-a.

Posredno, ako ste radili u takvom odnosu više od 3 godine onda bi se to smatralo ugovorom na neodređeno vrijeme (pretpostavljam da ste na to mislili kada ste spomenuli 3 godine). No, čak i da je takav ugovor sklopljen na godinu dana, a nastavili ste raditi kod poslodavca istekom ugovora onda bi se isto smatrao ugovorom na neodređeno jer ZR (čl. 12. st. 7.) koristi terminologiju „ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen…“

Ovako kako ste opisali svoje okolnosti rekao bih da se radi o ugovoru o radu, a ne ugovoru o djelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem od srca na, nadam se, vrlo korisnom odgovoru.

Zadovoljam sve navedene uvjete osim božićnica i sl. naknada, što je pravdano da nemam pravo jer sam na ugovoru o djelu.

I još ste dodali neke dodatne korisne stvari koje mi idu u prilog u ovom slučaju.

Sad, ako mogu, bih zamolio konkretno pravno zastupanje po ovom pitanju, da pobliže pogleda slučaj i ugovore, uputi me u zahtjeve, potrebnu mi dokumentaciju  i sl., kako ne bi bilo otkaz čim stupim u pravnu službu s ovim informacijama.

Ne znam kakva je praksa na ovom forumu, no od ogromnog bi mi značaja bilo kad bi se neko upućen i voljan javio u privatne poruke.

Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija