Jump to content
damian13

Radnička prava pri ugovoru o djelu

Preporučene objave

Poštovanje,

Zanima me kako se definiraju prava radnika pri ugovoru o djelu.

Slučaj je: radim godinama na ugovoru o djelu, na projektu koji se ugovara na godinu dana. Po ugovoru mi je plaća fiksna i ugovor definira samo rad na projektu.

Međutim, priroda posla je takva da zahtjeva i rad na poslovima van samog projekta, odgovara radu zaposlenika na istom odjelu koji rade na ugovoru o radu, uključuje i smjenski rad, radno vrijeme 8h itd., posebne uvjete rada itd. što nije definirano ugovorom.

Ako sam dobro shvatila, po članku 10 točka 2 zakona o radu, u tom slučaju ugovor o djelu se tretira kao ugovor o radu. Budući da potpisujem ugovor na iznos plaće, tu pretpostavljam da nemam izbora (plaća je cca 25% manja od plaće zaposlenika koji rade na ugovor o radu). Isto tako budući da je trajanje projekta definirano na godinu dana, pretpostavljam i da ne podliježem odredbi o 3 godine rada u kontinuitetu?

Ono što me zanima da li, s obzirom na navedene okolnosti, imam prava po zakonu o radu u smislu - godišnji odmor, bolovanje, porodiljni, slobodan dan za vađenje krvi npr. i slično. 

Ako da, na što?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

 

 

Uređeno od damian13

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Razlika između ugovora o radu i o djelu se procjenjuje od slučaja do slučaja. No, postoje neke smjernice koje upućuju o kojoj vrsti ugovora se radi.

Inače, smatrat će se da je sklopljen ugovor o radu, a ne o djelu, ako su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti:

1. predmet sklopljenog ugovora je kontinuirano obavljanje posla

2. riječ je o poslu za koji je trebalo sklopiti ugovor o radu zbog naravi ugovorenog posla s obzirom na a) narav rada b) vrstu rada i c) ovlasti poslodavca iz ugovora.

Konkretnije, proučavaju se okolnosti kao što su npr. radite li u prostoru poslodavca, koristite li njegove resurse ili koristite vlastite resurse, da li imate slobodu prilikom izvršavanja posla ili morate raditi po uputi poslodavca, postoji li to mjesto u sistematizaciji posla, kako je napisan sam ugovor, izvršavate li taj posao kontinuirano (svakodnevno) ili samo povremeno, primate li regres, božićnicu i ostala materijalna/nematerijalna prava, dnevnice, je li vam se doprinosi plaćaju po stopama za ugovor o radu ili ugovor o djelu itd.  

E sad, ako su ispunjeni navedeni uvjeti iz odredbe čl. 10. ZR-a, smatrat će se da nije sklopljen ugovor o djelu nego ugovor o radu te će se na sva prava i obveze iz ugovora retroaktivno (od trenutka sklapanja ugovora) primijeniti odredbe ZR-a.

Posredno, ako ste radili u takvom odnosu više od 3 godine onda bi se to smatralo ugovorom na neodređeno vrijeme (pretpostavljam da ste na to mislili kada ste spomenuli 3 godine). No, čak i da je takav ugovor sklopljen na godinu dana, a nastavili ste raditi kod poslodavca istekom ugovora onda bi se isto smatrao ugovorom na neodređeno jer ZR (čl. 12. st. 7.) koristi terminologiju „ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen…“

Ovako kako ste opisali svoje okolnosti rekao bih da se radi o ugovoru o radu, a ne ugovoru o djelu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem od srca na, nadam se, vrlo korisnom odgovoru.

Zadovoljam sve navedene uvjete osim božićnica i sl. naknada, što je pravdano da nemam pravo jer sam na ugovoru o djelu.

I još ste dodali neke dodatne korisne stvari koje mi idu u prilog u ovom slučaju.

Sad, ako mogu, bih zamolio konkretno pravno zastupanje po ovom pitanju, da pobliže pogleda slučaj i ugovore, uputi me u zahtjeve, potrebnu mi dokumentaciju  i sl., kako ne bi bilo otkaz čim stupim u pravnu službu s ovim informacijama.

Ne znam kakva je praksa na ovom forumu, no od ogromnog bi mi značaja bilo kad bi se neko upućen i voljan javio u privatne poruke.

Hvala još jednom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad




×