Jump to content

Nekretnina pod više ovrha


zbunjen22

Preporučene objave

Poštovanje, 

U sljedećoj sam situaciji:

Imam nekretninu nad kojom postoji više ovrha.

Mislio sam predmetnu prodati na način da uzmem nekakva pisma namjere ili izjave od svih ovrhovoditelja, i da će eventualni kupac prilikom kupnje predmetne nekretnine isplatiti svima moj dug u cijelosti, a meni ono što ostane (kao prilikom kupnje nekretnine s više vlasnika).

Ovrhovoditelji ne žele takvu kombinaciju, nego zahtjevaju isplatu - što je s moje strane nemoguće prije prodaje (krediti, posudbe, ...).

Postoji li nekakva kombinacija koja mi je promakla da se ovo riješi, osim da se ide na dražbu i onda predmetna nekretnina proda za pretpostavljam  dosta umanjenu cijenu od koje je pitanje da li će se sve riješiti, a gotovo sigurno da meni neće ništa ostati?

Puno hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha na nekretnini se provodi isključivo s tim ciljem. Znači, zabilježba u zemljišnim knjigama, utvrđivanje vrijednosti, prodaja nekretnine, pa namirenje vjerovnika. Tek kad se vjerovnici koji su se zabilježili u zemljišnim knjigama namire, sud nalaže zk odjelu brisanje zabilježenih ovrha kao tereta na nekretnini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 5 minuta, Borbena7 je napisao:

Možete predložiti sudu odgodu postupka radi pokušaja mirnog rješavanja odnosno da u određenom roku prikupite novce kojim bi podmirili dug ovrhovoditelju, a koji bi potom povukao ovršni prijedlog na nekretnini i sud bi donio rješenje o obustavi postupka, te bi se po njegovom nalogu brisala ovrha iz zk.

Treba li sudu dostaviti nekakav dokaz o mogućnosti podmirenja obaveza uz zahtjev - jer u protivnom, nebi li se tako bi se moglo odgoditi provođenje ovrhe na štetu ovrhovoditelja a bez razloga? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nemate dokaz, ne trebate. Naime, sud odlučuje o prijedlogu za odgodu na temelju toga što navedete kao razlog, odnosno koliko ga uspijete uvjeriti u svoje namjere da dug podmirite mirnim putem. Naravno, svakako je najbolja situacija kada se uspijete dogovoriti sa ovrhovoditeljem i sporazumno dostavite prijedlog za odgodu na točno predloženo vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija