Jump to content

Tužba protiv HEP a Split


..vaga..

Preporučene objave

Poštovani,


Područje na koje se odnosi zahtjev je Splitsko-dalmatinska županija, otok Vis.

HEP mi je uništio pročelje kuće svojim nestručnim radovima na slijedeći način.

Tri susjedne kuće je povezao na moju kuću sa vanjskim kablovima bez ikakvog reda protivno ikakvom stručnom pravilu o umrežavanju.
Dva tri puta je mijenjao visine i rasporede priključaka na mojoj kući ostavljajući prijašnje klinove u mojem zidu a rupe je zatvarao sa sivim cementom.
Goli spojevi su ostavljeni blizu mojih odvoda za vodu, strujni kablovi su mi ispod prozora.

Slomili su mi rub kamenog bloka kuće da im se njihov kabl ne bi nažuljao i da bi bolje sjeo.
Napominjem da se to dogodilo nedugo nakon smrt mojih roditelja, da mi je kuća građena od ručno tuckanih pravilnih 60 cm kamenih blokova
koji su voženi parobrodima sa Hvara,Brača i Korčule. 
U međuvremenu je došao novi direktor HEP na otoku Visu koji je bio isto toliko bahat i bezobrazan i umišljen kao i onaj ranije lažućii i lažno obećavajući da će oni 
to sanirati u najkraćem roku.
Poslao sam kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, poslao dopis HEP na nagovor mog odvjetnika koji kaže da to vrijedi kao i sudska zabrana izvođenja radova HEPa na mojoj kući.
Dakle gornji kat mi je apartmanski certificiran i služi za turizam.
Fotografije šaljem u privitku.
Molio bih da mi se javi samo onaj odvjetnik koji može dobiti proces; znači ozbiljna i stručna osoba.

 

 

 


 

folder.zip

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

.
dakle da dodam da nema nikave pravne osnove nikakav ugovor o služnosti mojoj nekretninom, nikakvih dozvola za priključivanje kuća mojih susjeda i da je policija izašla na teren obaviti uviđaj i napravila zapisnik. Dakle uz svog odvjetnika koji me je trebao zastupati u tome postupku tražim drugoga iz toga razloga što je na moje upite govorio da je kaznena prijava predana a kada sam od njega tražio primjerak tužbe izašlo je na vidjelo da nije niti napisana.

uređeno: od ..vaga..
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam odvjetnik, imao sam privatno dosta posla sa HEP-om pa znam kako kod njih stvari funkcioniraju.

mene su za razdvanjanje priključka tražili iznos od ni manje ni više nego 127.000,00 kuna, uz objašnjenje da je potrebno platiti novi kabel i tako neke slične stvari.

ja sam njima nakon toga konstantno dosađivao, bio uporan i neumorno slao dopise. prijetio im novinarima, prijavljivao HERI, itd. sve u svemu, mogu Vam reći da me od tada u lokalnoj elektri poznaju gotovo svi, od portira, čistačica pa sve do direktora.

nakon otprilike nešto više od godinu dana natezanja, gospoda iz HEP-a su shvatili da im je puno lakše da me skinu s dnevnog reda tako što će udovoljiti mojim zahtjevima, a onda ću ih ja ostaviti na miru. sve je riješeno za cca 45.000,00 kuna koliko se i treba platiti sukladno važećoj odluci Vlade RH (a ne 127 tisuća)

neki dužnosnici lokalne elektre tada su napokon odahnuli, jer sam im ja čak zvao i roditelje doma i pitao jeli ih sram imati takvu neodgojenu, bezobraznu i bahatu djecu. to je bio moj psihološki teror protiv njih, možda ne baš ljudski i korektno s moje strane, ali u svakom slučaju legalno!

moj je savjet da direktno u elektrodalmaciji split pokušate riješiti problem, pa možete kao i ja biti vrlo dosadni i uporni, naravno u zakonskim okvirima. kad vi njima počnete remetiti odvijanje posla svojom upornošću i npr učestalim dolascima u firmu, postoji realna mogućnost da shvate da je puno bolje riješiti protupravno postavljene kabele, nego imati vas za vratom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas Hep ne može više raditi na takav način da se ponaša kao vlada umjesto vlade.Znamo da je i vlada RH uzela RWE kao boljeg ponuđača struje na tržištu. Nevjerojatno je da se i danas na tuđoj privatnoj imovini nekažnjeno ponašaju kao da su oni vlasnici uništavajući je isključivo zbog svog profita i dovodeći tako u opasnost ljude i tuđu imovinu (hrvatskih građana) . 
Evo zadnje poruke novog direktora HEPa nakon višemjesečnog zavlačenja i izbjegavanja popravaka. To je nevjerojatno da su napisali da za popravke njihovih nezakonitih radova na mojoj kući, mojem vlasništvu HEP ne misli dati ni opis što su  oni umislili popravljati, pa te njihove instalacije su po život opasne. Da ne zaboravim njihova takva prepiska traje od 31.05.2017.

05.04.2018.

Poštovani,

 

prije četiri radna dana smo se dogovorili da će se radovi obaviti nakon Uskrsa i sve smo se načelno dogovorili i ne mislim to ponovno pisati jer je previše komplicirano. Dogovoreno je da će vlasnik biti nazočan pri radovima te da bez njegovog odobrenja nećemo raditi. Vlasnik je bio s tim suglasan a ja nisam obećao nikakve pisane potvrde dogovora a niti ću ih napraviti. Radove ćemo obaviti u skladu s vremenskim uvjetima a nadam se u narednih 10-ak dana.

 

S poštovanjem,

 


ELEKTRODALMACIJA SPLIT
21000 SPLIT, POLJIČKA CESTA 73

Centar za terenske aktivnosti
 

From: 
Sent: Thursday, April 05, 2018 2:15 PM
To: 
Subject: Re: Proslijeđeno: RE: Proslijeđeno: Re: Odgovor: #CPM: Upit o popravcima na kući nakon HEP instaliranja

 

Poštovani,

Bili smo na očevidu 28.03. u 08 h.

Bilo je dogovoreno da mi na moju Internet poštu pošaljete opis radova koje planirate izvesti na mojoj kući da bi popravili sve ono što su radnici HEP a oštetili i tako ostavili. Kada bi to 

napravili ?
Ja moram biti nazočan; kao što i sami znate zabranio sam ikakve radove na mojoj imovini sa strane HEP službe.

Prošlo je mjesec dana od našeg razgovora; kategorizacija apartmana je u pripremi a pročelje kuće mi je još uvijek uništeno zbog HEP prijašnjih radova.

srdačni pozdravi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pravo i pravda u hrvatskoj državi -tužba protiv HEP..
Iako HEP nema prava služnosti mojom nekretninom, uništili su mi pročelje kuće; bez ikakvog pravila o umrežavanju spojili tri susjedne kuće na moju kuću kao da je HEP ova el. centrala i doveli u opasnost moj život i imovinu danas sam sa ODO Split primio ovu obavijest.
Da li vi kao stručni pravnici vidite ikakvu mogućnost da zaštitim svoju imovinu od njihove zloupotrebe i na koji način ?
Obavijest je u privitku

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija