Jump to content

Neispunjenje ugovora


Jupiterqq111

Preporučene objave

Ugovorom o studiranju su regulirani prava i obveze obje strane, fakultet svoje obveze nije izvrsio na stetu studenta sto je i dokazivo , zanima me koje su sanse sa sudom i koje moguce sankcije moze fakultet dobiti, odnosno sta da tuzitelj(tj.student trazi kao odstetu?) Buduci se ovdje radi tek o 2godini, moze li se tuzba pokrenuti nakon diplomiranja ili postoji neka zastara? 

Takodjer,koliku tezinu imaju svjedoci naspram papira, moguce da ce vecina zaposlenika zbog poznanstva i sl stati na stranu tuzene osobe u smislu iskrivljavanja istine u svoju korist

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

sklapanjem ugovora o studiranju, između ugovaratelj je formiran obveznopravni odnos. U slučaju povrede neke od ugovornih obveza, ona strana na čiju štetu je povreda počinjena ima pravo zahtjevati ispunjavanje te obveze, odnosno otkaz/raskid ugovora odnosno naknadu štete ako je do iste došlo. Dakle, nije potrebno da završite fakultete da biste pokrenuli tužbu. 

Bilo bi bitno vidjeti sam ugovor o studiranju te o kakvoj je povredi točno riječ odnosno neispunjenju obveze. Za samo dokazivanje pred nadležnim sudom, postoji više dokaznih sredstava poput uvida isprava, svjedočenja stranka i ostalih sudionika, vještačenja te sud uzima u obzir sve izvedene dokaze prilikom donošenja odluke o samom tužbenom zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru pise da je obveza fakukteta pratiti i ocjenjivati studenta, a dogodilo se to da je student ocijenjen na 7/15 seminara, a za uopce dobiti neke bodove treba  minimalno biti ocijenjen na 10 seminara, i posljedica toga je ponovni upis kolegija...student ne moze sam sebe ocijeniti...kakvu odstetu ovdje traziti, i postoji li zastara za ovakve slucajeve?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Seminare vodi 10ak razlicitih ljudi koji nemaju uvid u uspjeh svakog studenta na prijasnjim seminarima vec ispotuju nasumce ili ko je jako aktivan pa se stalno javlja jer ne stignu ispitati sve u jednom nastavnom satu, pa ocijene samo neke i te ocijene salju voditelju/tajnici koja ih upisuje u karton studenta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija