Jump to content
Sign in to follow this  
Jupiterqq111

Neispunjenje ugovora

Preporučene objave

Ugovorom o studiranju su regulirani prava i obveze obje strane, fakultet svoje obveze nije izvrsio na stetu studenta sto je i dokazivo , zanima me koje su sanse sa sudom i koje moguce sankcije moze fakultet dobiti, odnosno sta da tuzitelj(tj.student trazi kao odstetu?) Buduci se ovdje radi tek o 2godini, moze li se tuzba pokrenuti nakon diplomiranja ili postoji neka zastara? 

Takodjer,koliku tezinu imaju svjedoci naspram papira, moguce da ce vecina zaposlenika zbog poznanstva i sl stati na stranu tuzene osobe u smislu iskrivljavanja istine u svoju korist

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

sklapanjem ugovora o studiranju, između ugovaratelj je formiran obveznopravni odnos. U slučaju povrede neke od ugovornih obveza, ona strana na čiju štetu je povreda počinjena ima pravo zahtjevati ispunjavanje te obveze, odnosno otkaz/raskid ugovora odnosno naknadu štete ako je do iste došlo. Dakle, nije potrebno da završite fakultete da biste pokrenuli tužbu. 

Bilo bi bitno vidjeti sam ugovor o studiranju te o kakvoj je povredi točno riječ odnosno neispunjenju obveze. Za samo dokazivanje pred nadležnim sudom, postoji više dokaznih sredstava poput uvida isprava, svjedočenja stranka i ostalih sudionika, vještačenja te sud uzima u obzir sve izvedene dokaze prilikom donošenja odluke o samom tužbenom zahtjevu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U ugovoru pise da je obveza fakukteta pratiti i ocjenjivati studenta, a dogodilo se to da je student ocijenjen na 7/15 seminara, a za uopce dobiti neke bodove treba  minimalno biti ocijenjen na 10 seminara, i posljedica toga je ponovni upis kolegija...student ne moze sam sebe ocijeniti...kakvu odstetu ovdje traziti, i postoji li zastara za ovakve slucajeve?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Seminare vodi 10ak razlicitih ljudi koji nemaju uvid u uspjeh svakog studenta na prijasnjim seminarima vec ispotuju nasumce ili ko je jako aktivan pa se stalno javlja jer ne stignu ispitati sve u jednom nastavnom satu, pa ocijene samo neke i te ocijene salju voditelju/tajnici koja ih upisuje u karton studenta

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×