Jump to content

tele2, credit express, svea ekonomi, TKO zapravo??


Lilian Dunkerk

Preporučene objave

Pozdrav, molim za info i savjet

u siječnju 2016 sklopila sam ugovor s Tele 2, koristila sam opciju za dosta brz internet i u lipnju 2016 dolazi mi račun tele 2 u iznosu 7200 kn!!  jer sam kasnila s plaćanjem, okej jesam, i kažu da mi je u svibnju uskraćena usluga a krajem lipnja i uslijedio raskid ugovora i naplatili su mi penale za raskid ugovora u iznosu 2850 kn! žalila sam se (u međuvremenu  i platila rate, a potrošnje izvan opcije nije bilo ni lipe!!!)

u rujnu 2017 dobijem od javne bilježnice obavijest da zastupa Svea ekonomi koja je otkupila dug od tele 2 tad i tad i rješenje o ovrsi na iznos 5600 kn plus 1200 odvjetničih troškova (plus idu i kamate)

 

žalim se, tj šaljem prigovor- jer  da ja nemam pojam o tom otkupu duga ni što on sadrži, da ne vidim iz tog rješenja što sam platila po ugovornoj obavezi, da se ne vidi da se radi o naplati penala - koju i sporim, da smatram kako su odvjetnički troškovi u iznosu 1200 kn previsoki itd. 

potom dobijem obavijest da je moj prigovor  1 dan izvan ostavljenog roka i na to molim sud (općinski građanski u zagebu) da izvrši uvid i utvrdi datume

u pretinac e građani dobijem u rujnu ove godine obavijest: PROMJENE U SUDSKOM PREDMETU, no ondje samo piše: podnesak tužitelja (to je valjda svea ekonomi) i - odbijena žalba

 

u petak, 5.10 potom dobijem običnom poštom ( na kuverti je datum 4.10. a na dopisu 1.10.) potraživanje u prilogu, pa ono, što sad? od suda ništa više nisma dobila. ovo je naslovljeno kao OPOMENA. datirano 1.10. s rokom od 5 dana da se javim, a dobila sam 6.10. (što ne mogu dokazati jer je običnom poštom išlo). u ponedjeljak je praznik, dakle tek u utorak se mogu javiti tamo - i reći što?  stalno variraju iznosi, i naslovi ja više ništa ne kužim. spremna sam platiti 2300 kn koliko je moj stvaran dug do kraja ugovorne obaveze. ali ne ovo kaj traže

 

 

 

IMG_20181006_205706.jpg

uređeno: od Lilian Dunkerk
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, Lilian Dunkerk je napisao:

potom dobijem obavijest da je moj prigovor  1 dan izvan ostavljenog roka i na to molim sud (općinski građanski u zagebu) da izvrši uvid i utvrdi datume

u pretinac e građani dobijem u rujnu ove godine obavijest: PROMJENE U SUDSKOM PREDMETU, no ondje samo piše: podnesak tužitelja (to je valjda svea ekonomi) i - odbijena žalba

Kome ste dostavili ovaj prigovor i je li uistinu dostavljen izvan roka od 8 dana, računajući od primitak rješenja o ovrsi? Od koga je došla obavijest da je prigovor izvan roka?  I jeste li dobili rješenje suda kojim je odlučeno o vašem prigovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prigovor sam dostavila općinskom građanskom sudu u zagrebu i županijskom (po savjetu kolege pravnika koji mi je dao neku šprancu) u 4 primjerka

obavijest da je prigovor izvan roka - od suda, na to sam tražila sud da utvrdi preko Hrv pošte datume to je bilo u veljači ove godine

 

od onda ništa nisam dobila,

osim ovog od credit express jučer u sandučiću i obavijest početkom rujna u e-građani: promjene u sudskom predmetu (gdje piše: podnesak tužitelja i odbijena žalba)

 

 

 

prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

i je li uistinu dostavljen izvan roka od 8 dana, računajući od primitak rješenja o ovrsi?

izgleda da jest, jedan dan kasnije. ja to nisam znala onda, da se ne računa vikend. pravni sam laik

uređeno: od Lilian Dunkerk
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor na rješenje o ovrsi javnog bilježnika se isključivo dostavlja javnom bilježniku koji Vam ga je i dostavio. Niste mogli dobiti obavijest suda da je prigovor izvan roka, već ste morali dobit rješenje kojim se Vaš prigovor odbacuje kao nepravovremen i na to rješenje ste imali pravo žalbe u roku od 8 dana. Po ovome što navodite, propustili ste rokove za prigovor na rješenje o ovrsi i rokove za žalbu na rješenje o prigovoru. Ukratko to znači, da će sud po pravomoćnosti ovog svog rješenja s kojim Vam je prigovor odbacio kao nepravovremen, na rješenje o ovrsi izdati klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti, a s kojom ovrhovoditelj može pokrenuti postupak za prisilnu naplatu. Jedino što još možete iskoristiti, je primjena čl. 57. st. 3. Ovršnog zakona koji kaže, da se rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave može pobijati žalbom nakon proteka roka (članak 53.) iz razloga navedenih u članku 50. točkama 7., 9., 10. i 11. Ovršnog zakona, samo ako je činjenica na kojoj se temelji taj prigovor nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Borbena7 je napisao:

Jedino što još možete iskoristiti, je primjena čl. 57. st. 3. Ovršnog zakona koji kaže, da se rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave može pobijati žalbom nakon proteka roka (članak 53.) iz razloga navedenih u članku 50. točkama 7., 9., 10. i 11. Ovršnog zakona, samo ako je činjenica na kojoj se temelji taj prigovor nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi.

sorry, ako sam nekonzistentna u objašnjenju, ali ne razumijem pravo. dakle ni ovo boldano, ja sam zadnje od suda dobila u veljači ovo, na što sam uputila žalbu (ovaj put u roku)

i od onda - ništa, ossim ove Opomene Credit expressa koju sam dobila običnom poštom u petak 6.10. datirana je s 1-10 i moje pitanje glasi kako sad postupiti po toj Opomeni? čekati prvi radni dan i vidjeti mogu li platiti nešto, iako je rok od 5 dana koji navode već prošao u trenu kad sam kuvertu našla u kasliću?

hoću li dobit još nešto od suda, vezano uz ovu moju žalbu upućen u veljači?

jako je loše je što sam zakasnila s prigovorom 1 dan  jer sam dobro objasnila meritum

 

IMG_20181007_180912.jpg

uređeno: od Lilian Dunkerk
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ste pravovremeno podnijeli žalbu na ovo rješenje suda, tada je spis po žalbi trebao biti poslan na Županijski sud. Međutim, nemojte previše očekivati jer Vaš prigovor nije bio u roku, tako da od ove žalbe nemate baš neke koristi. 

Ovu opomenu koju ste dobili ne morate doživljavati tako žurno. Prije svega, da bi oni pokrenuli postupak prisilne naplate moraju imati pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi, a za sada ga nemaju dok Županijski sud ne donese odluku o Vašoj žalbi. Zatim, u ovoj opomeni spominju mogućnost ovrhe na nekretninama, što je  s obzirom na visinu duga apsolutno nemoguće. 

Mišljenja sam da prije svega trebate tražit da Vam specificiraju što to točno čini ovaj dug. Znači, što je točno glavnica, a što kamate i naposljetku što su troškovi i koji točno troškovi, jer ovo bi bio preduvjet da se dogovorite oko otplate tj. da znate što točno plaćate. Napominjem, da ovrhovoditelj koji je otkupio dug nema pravo na naplatu troškova koje je u postupku imao prethodni ovrhovoditelj. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Zahvaljujem na dosadašnjim replikama, i dodajem kako mi je u međuvremenu u pretinac e građani došla obavijest (jučerašnji datum) da je predmet na višem sudu (županijski u bj) i u napomeni piše: "popratno izvješće nižeg suda"

 

i sada vidim da tužitelj, svea ekonomi navodi: ovrhu na novčanim potraživanjima (od JB ono što sam lani jedino dobila poštom se navodi: "ovrha općenito na imovini" bla. 

 

to ću onda od županijskog - dobiti ? ili isto samo u pretinac e građani?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija