Jump to content
ivobrick

Stečaj d.o.o. nakon dugovanja

Preporučene objave

Pozdrav imam jedno pitanje molio bi odgovor,

 

naime prije 3 godine sam naslijedio firmu očevu ona ne radi od onda ja imam drugo zaposljenje, firma ne posjeduje ništa i nema zaposlenih 3 godine, od onda sam u par navrata platio par kazni zadnja u nizu je dosla u petak jer iz računovodstva nisu predale izvješće financijsko.

Kazna je 300 kn + 165 sudskih troškova za mene i 2100 + 165 za d.o.o. dali su mi i uplatnicu na 1565 kn ne kuzim od kojeg je iznosa to 2/3, pretpostavljam troškovi od d.o.o.-a.

Pitanje je da li ako platim ove moje troškove , a troškove firme ne, da li će se pokrenuti stečaj ubrzani nad firmom, pošto je mozda najbolje da ju zatvorim,a nemam trenutno financija da plačam likvidaciju.

Firma jedino što posjeduje je 400 kn na računu, imala je i stariji auto (2002 god.)  , ali sam ga prodao  sebi na papiru prije godinu i po dana.

Da li država može u tome stečaju šta mene teretiti pošto se vodim kao direktor ili mogu pustit da pokrenu stečaj i da ide svojim putem.

 

hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako platite kaznu samo za sebe kao za odgovornu osobu i dalje postoji novčana kazna za pravnu osobu. Ako se ista dobrovoljno ne ispuni vjerojatno će se u odnosu na tvrtku prisilno (u ovršnom postupku) ostvarivati. Zakon o sudskom registru određuje da će provesti postupak brisanja subjekta upisa ako tri godine zaredom nije postupio po zakonskoj obvezi da objavi svoja godišnja financijska izvješća s propisanom dokumentacijom, ako je propisana obveza objavljivanja tih izvješća.

 

Pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, molio bi da mi kao laiku jos jednom pojasnite, znaci ako platim svoju kaznu , a od d.o. o.-a ne. 

Ne prijeti meni kao fizickoj osobi neka velika novcana kazna iu ovrha? Vec ce teretiti d.o. o. i gasi se "pod prisilom".

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi ste kao pravni subjekt odvojeni od subjektiviteta pravne osobe (u pravilu je tako ako je riječ o društvu kapitala, d.o.o. odnosno d.d. pod uvjetomd a nema proboja pravne osobnosti što najčešće ne postoji). Dakle, ako vi platite svoju kaznu kao direktor a trgovačko društvo svoju ne kao pravna osoba onda se za istu tereti pravna osoba, ali ne i vi i vaša privatna imovina (kažem pod uvjetom društva kaptiala i da nema proboja pravne osobnosti). Svakako morate rješiti status pravne osobe (firme) te na taj način rješit taj problem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja sam iskreno htio da mi s tih 1600 kn terete račun d.o .o.-a na kojem ima 500 kn to uzmu, te ga blokiraju i pokrenu stečaj te da najbezbolniji način zatvorim firmu jer mi je teret vec neko vrijeme. A ne radi i nema profita.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Također, ukoliko ne platite kaznu za sebe kao odgovornu osobu, odnosno ako je ne podmirite dobrovoljno u predviđenom roku tada će se ista naplatiti prisilnim putem u ovršnom postupku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×