Jump to content

Ugovor o radu ili ugovor o djelu


ValerijaJ

Preporučene objave

Poštovani, radim u javnoj ustanovi, točnije u centru za socijalnu skrb na ugovor o radu na određeno vrijeme kao zamjena. Rad je na puno radno vrijeme od pon-pet od 7 do 15 sati.

Planiram dodatno, do maksimalno 8 sati tjedno, nakon radnog vremena u czss-u raditi u privatnom domu za starije i nemoćne osobe kao stručni radnik.

 Ravnateljica czss-a je upoznata i suglasna s time da sa domom sklopim ugovor. Upoznata sam sa odredbama zakona o radu o prekovremenom radu kod drugog poslodavca koji može trajati maksimalno 180 sati godišnje, odnosno 3,5 sati tjedno, uz suglasnost poslodavca sa kojim već imam sklopljen ugovor o radu.

Zanima me trebam li s domom sklopiti ugovor o radu ili ugovor o djelu, budući da u domu postoji potreba za poslovima socijalnog radnika u minimalnom trajanju od 6-8 sati tjedno. Ukoliko je moguće sklopiti ugovor o djelu, kako bi isti trebao izgledati budući da se u njemu ne određuje satnica, nego se isplaćuje po obavljenom zadatku, a kako ne bi došlo do sankcija i kazni od strane inspekcije rada kod mene i kod privatnog poslodavca?

Lp,

Valerija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 61. ZOR-a kaže ovo:

(3) Radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do osam sati tjedno, odnosno do sto osamdeset sati godišnje, samo ako je poslodavac, odnosno ako su poslodavci s kojima radnik već prethodno ima sklopljen ugovor o radu, radniku za takav rad dali pisanu suglasnost.

Dakle, to može biti ugovor o radu, pa drugih dilema onda nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ako sklopim ugovor o radu, tada bi to prema Zakonu bilo maksimalno 3,5 sati tjedno, ako bih bila svih 52 tjedna godišnje tamo, budući da je godišnje maksimalno 180 sati (180/53 = 3.5).. A s obzirom na opis poslova i potrebu za socijalnim radnikom u Domu, trebala bih biti minimalno 6 do maksimalno 8 sati tjedno...Stoga je moje pitanje: Mogu li sklopiti ugovor o djelu u kojem bi se navelo da ću izvršavati poslove socijalnog rada, uključujući individualni i grupni rad s korisnicima, vođenje dokumentacije i slično, dakle bez navođenja satnice budući da se ugovor o djelu sklapa za izvršavanje nekog zadatka odnosno djela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija