Jump to content
ValerijaJ

Ugovor o radu ili ugovor o djelu

Preporučene objave

Poštovani, radim u javnoj ustanovi, točnije u centru za socijalnu skrb na ugovor o radu na određeno vrijeme kao zamjena. Rad je na puno radno vrijeme od pon-pet od 7 do 15 sati.

Planiram dodatno, do maksimalno 8 sati tjedno, nakon radnog vremena u czss-u raditi u privatnom domu za starije i nemoćne osobe kao stručni radnik.

 Ravnateljica czss-a je upoznata i suglasna s time da sa domom sklopim ugovor. Upoznata sam sa odredbama zakona o radu o prekovremenom radu kod drugog poslodavca koji može trajati maksimalno 180 sati godišnje, odnosno 3,5 sati tjedno, uz suglasnost poslodavca sa kojim već imam sklopljen ugovor o radu.

Zanima me trebam li s domom sklopiti ugovor o radu ili ugovor o djelu, budući da u domu postoji potreba za poslovima socijalnog radnika u minimalnom trajanju od 6-8 sati tjedno. Ukoliko je moguće sklopiti ugovor o djelu, kako bi isti trebao izgledati budući da se u njemu ne određuje satnica, nego se isplaćuje po obavljenom zadatku, a kako ne bi došlo do sankcija i kazni od strane inspekcije rada kod mene i kod privatnog poslodavca?

Lp,

Valerija

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Čl. 61. ZOR-a kaže ovo:

(3) Radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do osam sati tjedno, odnosno do sto osamdeset sati godišnje, samo ako je poslodavac, odnosno ako su poslodavci s kojima radnik već prethodno ima sklopljen ugovor o radu, radniku za takav rad dali pisanu suglasnost.

Dakle, to može biti ugovor o radu, pa drugih dilema onda nema.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali ako sklopim ugovor o radu, tada bi to prema Zakonu bilo maksimalno 3,5 sati tjedno, ako bih bila svih 52 tjedna godišnje tamo, budući da je godišnje maksimalno 180 sati (180/53 = 3.5).. A s obzirom na opis poslova i potrebu za socijalnim radnikom u Domu, trebala bih biti minimalno 6 do maksimalno 8 sati tjedno...Stoga je moje pitanje: Mogu li sklopiti ugovor o djelu u kojem bi se navelo da ću izvršavati poslove socijalnog rada, uključujući individualni i grupni rad s korisnicima, vođenje dokumentacije i slično, dakle bez navođenja satnice budući da se ugovor o djelu sklapa za izvršavanje nekog zadatka odnosno djela?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×