Jump to content

sudski vještak


dariosmoljan1@gmail.com

Preporučene objave

To bi ste radili prije samoga postupka pred sudom ili u tijeku?

Prije postupka može se angažirati vještak, no njegov nalaz i mišljenje je privatna isprava o kojoj bi sud trebao raspravljati kao o bilo kojem drugom dokaznom sredstvu, te ga isto tako suprotna strana može pobijati.

Nalaz i mišljenje onoga koji to obavi po nalogu suda ima malo drugačiju težinu. Tada govorimo o osiguranju dokaza te se zahtjev podnosi nadležnom sudu, u kojem se navede na koje se okolnosti traži osiguranje dokaza. Sud tada imenuje vještaka, te vas poziva da prije izlaska istoga predujmite troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o sljedećem: Stan iznad mene u privatnoj kući se je nanovo renovirao zajedno sa krovom, u roku od godinu dana usljed tog renoviranja, meni je pala žbuka sa stropa u kuhinji, a isti taj strop je ubrzo i procurio na par mjesta, i to se je proširilo po cijelom stanu, sa vlasnikom tog stana koji se renovira sam par puta razgovarao i pokazao što se je desilo, međutim sve je ostalo na obećanje-ludo radovanje. Bio sam u građevinskoj inspekciji, podnio zahtjev za njihov izlazak na teren, a oni su mi i rekli da angažiram sudskog vještaka radi prikupljanja dokaza i onda slijedi privatna tužba. Mene interesira koji sudski vještak? Na forumima sam pročitao da to mora biti osoba koju sud priznaje; tj. od strane suda, odnosno njihove elaborate uzima u obzir, pa kad dobijem taj elaborat, onda privatna tužba. Nisam ovo do sada radio, tako da nemam iskustva u ovome. Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija