Jump to content
Antonelas

Online trgovina

Preporučene objave

Putem web prodavaonice sam naručila vrtni namještaj što je uključivalo da sam morala odabrati boju rattana, dimenzije i boju jastuka. 

Znam da je pravilo da prilikom prodaje van prodajnog prostora kupac ima pravo na povrat novca u roku 14 dana bez navođenja razloga pod uvjetom da se ne radi o robi izrađenoj po vašoj specifikaciji. Da li bi se gore navedeno smatralo robom izrađenoj po mojoj specifikaciji s obzirom da ni ne možeš naručiti robu, a da ne navedeš boju i dimenzije (pri tom nije riječ o nekim specifičnim dimenzijama specijalno za moje potrebe, nego o dimenzijama koje imaju u ponudi)

Također trgovac ne želi otvoriti vrtni namještaj prilikom preuzimanja, nego smatra da imamo pravo na reklamaciju i zamjenu za oštećeni dio, ali ne i povrat novca?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o bojama i dimenzijama, koje nudi sam prodavatelj (dakle, ne o onima koje ste vi sami specificirali bez ikakve ponude prodavatelja) - ne radi se o tzv. custom made robi. To bi bio slučaj da ste mu vi dali vaše specifikacije, koje on ne nudi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Similar Content

    • objavio amoretto
      Pozdrav, imam pitanje vezano za kupovinu krivotvorene robe. Ne znam tiče li se to obaveznog, trgovačkog ili prava intelektualnog vlasništva. Putem jedne internetske stranice naručena je micro sd kartica reklamirana kao da je od proizvođača Adata. S obzirom da mi nije poznat taj proizvođač nije mi bila pretjerano sumnjiva niska cijena proizvoda. Pretpostavljam da npr. kineski, manje poznati proizvođači proizvode jeftinije takav proizvod. Ispostavilo se da je  proizvod koji sam primio krivotvoren. Naime izgled i pakiranje su gotovo indentični originalu i što je najvažnije kad se umetne u uređaj isti pokazuje da kartica posjeduje npr. 32GB memorije. Međutim u istu karticu ne stane 32gb zapisa već npr. 8GB. Kasnije sam utvrdio da je spomenuta firma s Taiwana i da njihovi proizvodi nisu tako jeftini. Očito je da se radi o krivotvorini gdje proizvođač karticu napravi takvom da virtualno prikazuje da ima veći kapacitet nego što ga stvarno ima. Što mi je činiti sad? Trgovac je vratio novac, no dužnost mi je isto prijaviti policiji i/ili carini. Mogu li ja odgovarati što sam kupio /primio takav proizvod unatoč tomu što prevaru sam prijavljujem? Htio bih pokušati spriječiti daljnje takve prevare, no hoće li moja prijava išta promijeniti, odnosno može li npr. policija zabraniti rad toj stranoj web stranici odnosno na bilo koji način postupati prema njoj?
  • Online korisnici×