Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

okroo

Kazna iz Austrije 50€ - prokoračenje brzine

Preporučene objave

Pozdrav, dobio sam kaznu iz Austrije 50€ zbog prekoračenje brzine. Vozio sam 62 gdje je dozvoljeno 50 km/h. 

Kazna je bila ostavljena u poštanskom sandučiću (dakle nije došla preporučenom pošiljkom) pa sam ju ignorirao na temelju nekoliko savjeta. Između ostalog i prema članku u Jutarnjem listu gdje piše da takve kazne možemo slobodno bacit u smeće. 

No sada mjesec dana poslije stigla je nova pošiljka, također ostavljena u sandučiću (opet nije preporuručena pošiljka) gdje se od mene traži da pošaljem podatke o tome tko je vozio vozilo tog datuma. Isto tako piše da je nedostavljanje tog podatka ili slanje lažnog podatka kažnjivo prema tamo nekom zakonu. 

E sad ja neznam što mi je činiti, jer ako pošaljem podatke o tome tko je vozio dokazao sam da sam primio kaznu. iako nije stigla preporučenom pošiljkom. 

Sad neznam što dalje da radim.  Mogu li imati probleme u Austriji ako me zaustavi policija i vidi u bazi da nisam platio kaznu? Mogu li se u tom slučaju praviti da nisam primio nikakvu kaznu?

Što mi mogu napraviti pošto sada u drugom pismu piše da je kažnjivo prema nekom zakonu ako ne dostavim taj podatak?

Hvala na odgovorima... 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

da, taj sustav je potpuno uređen prije nekoliko godina na temelju jedne aplikacije u kojoj su povezani policije EU. Dobili ste tzv "information letter",  (kod nas Obavijest o počinjenom prekršaju). Kod nas Vam se neće ništa dogoditi, no ako idete u Austriju opet, moja topla preporuka je da to podmirite.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×