Jump to content

Redoviti otkaz / Izvanredni otkaz / Bolovanje


J4J

Preporučene objave

Dobar dan , 

 

Nalazim se u naizgled bezizlanoj situaciji (zbog zdrastvenih problema , problema sa nadređenim zbog njihovih (ne)postupaka kojim su već 3 puta ugrozili moje zdravlje unazad 10 godina i mobbinga ). Sada ne znam šta je najpametnije napraviti dati redoviti otkaz (bojim se da bi bilo podmetanja i daljnjeg mobbinga u razdoblju otkaznog roka  ) , a opet ne zelim završiti na bolovanju zbog mobbinga .   Da li u razdoblju redovitog otkaza , mogu dati izvanredni otkaz? Imate li kakav savjet? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako mobbing ima značajne posljedice na zdravlje zlostavljanog i ponižavanog radnika, liječnički kartoni će svakako biti dobar dokaz na sudu jer je mobbing, odnosno dugotrajnost i sustavnost u ponižavanju, vrlo teško dokazati. Prema tome, prvo bi bilo da otvorite bolovanje i da se maknete iz te sredine. Jeste li, radi pomoći i iskustva, pokušali stupiti u kontakt sa nekom od udruga koja se bavi ovom tematikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno , ne želim na bolovanje , ne želim si dopustiti da se etiketiram kao žrtva mobbinga , još mi je psiha jaka , ali već jedno unazad mjesec dana lagano popušta. Želim dati otkaz i otići u miru , ali kako sam već 10 godina na tom poslu , otkazni rok bi mi bio 2 mjeseca i 2 tjedna ? svašta se u tom razdoblju može desiti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija