Jump to content

susret i druženje oca i sina


BS 93

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Sporazumno smo se rastali prije 5 godina te dogovorili dinamiku susreta i viđanja s ocem obzirom da živi kod majke,dva radna dana i subota sa spavanjem..Stvari su se odvijalo relativno dobro i kvalitetno do prije dva mjeseca kad je majka zatražila promjenu istih susreta..Pokušali smo nać kompromisno riješenje na czss te nam je ponuđena i obiteljska medijacija koju je majka odbila te je unatoć stručnom upozorenju na težinu postupka za dijete,odlučila ići sudskim putem a u međuvremenu ocu ne dozvoljava susret s malodobnim sinom..

Zahvaljujem na savjetu i pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ste potpisali kakav Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi temeljem Vašeg dogovora i dostavili ga sudu na ovjeru i potvrdu kako bi stekao svojstvo ovršne ipsprave sukladno čl. 106. ObZ?

Ako niste, a razvidno je da niste, nažalost, sve je ostalo samo na riječima, a "riječi su vjetar", tako da Vam jedino preostaje čekati sudski postupak i sudsku odluku, kad se već niste mogli dogovoriti tijekom medijacije, tj. majka je istu odbila i pokrenula sudski postupak...

Sud će u postupku peispitati sve činjenice koje idu u prilog dobrobiti djeteta i temeljem toga donijeti odluku koja će biti obvezujuća za oboje, oboje ćete ju morati poštivati i pridržavati se iste...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tražiti da sud u sudskom postupku koji je pokrenula majka donese odluku o susretima i druženjima s ocem, koja će vrijediti do donošenja sudske odluke, a onda na temelju tog rješenja o privremenoj mjeri, ako bude doneseno, možete ovrhom ići po dijete.

U tom postupku, kako se Vi držite? Želite li da dijete bude dodijeljeno Vama da s Vama živi ili želite da živi s majkom, a da Vi imate pravo na susrete i druženja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako, a nikakva ovrha prije prvođenje sudskog postupka i donošenje odluke o roditeljskoj skrbi (s kim će dijete živjeti, način kontakata i viđanje djeteta s kojim roditeljem ne živi i određivanje uzdržavanje za dijete sukladmo čl. 310.ObZ), poglavito ne policija, što policija ima raditi ako nije donesena nikakva sudska odluka??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, BS 93 je napisao:

Držim se ok,emotivno je teško to prolazit al imam jak motiv...

Tako i trebate, teško, ali se mora ako se nešto misli postići....

 

, BS 93 je napisao:

..Razmišljam o zajedničkom skrbništvu al ne polažem nerealne nade..

Zašto smatrate da su to nerealne šanse? Pozitivno razmišljajte i, sve dok postoje bilo kakve mogućnosti, nemojte gubiti nadu...

 

, BS 93 je napisao:

..Nemam ništa protiv da živi s majkom al želim i borit ću se za svoja prava..

I prava djeteta, jer su prava djeteta na prvom mjestu, a naravno, podrazumijevaju se i Vaša prava, zato se nemojte predavati i gubiti nadu...

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija