Jump to content

Rad u privatne svrhe


flowchart

Preporučene objave

Poštovani, molio bih vas ako mi možete odgovoriti na jedno pitanje, naime direktor i ostali nadređeni u firmi šalju me u obavljanje poslova za njihove privatne svrhe (privatna kuća, vikendica itd.)  Također unutar firme obavljam čitav niz poslova koji nisu u opisu mog posla. Mislim da to nije zakonski po propisu i ukoliko imam dokaz o odlascima (zapis odlaska vozila itd.) dali to ima pravnu vrijednost, hvala i lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužni ste obavljati poslove svog radnog mjesta i one poslove u vezi s tim poslovima, ali organizacija posla i radnih procesa je na poslodavcu. Naravno da to nije zakonito, ali ne prema Vama kao radniku (iako jest, s obzirom da ste sklopili ugovor o radu za obavljanje poslova svog radnog mjesta, a ne nekih drugih poslova, jedino što za to nema propisane sankcije prema poslodavcu), već prema pravnoj osobi, trgovačkom društvu u kojem ste zaposleni, s obzirom da se na taj način pronevjeruju resursi i sredstva tog trgovačkog društva. Ukoliko imate dokaz o toj pronevjeri, trebate odgovorne osobe kazneno prijaviti, jer oštećuju Vašu firmu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno ali ja sam sklopio ugovor s tom tvrtkom a ne privatno sa vlasnikom tvrtke, dakle odkud mu pravo slati me na obavljanje poslova u njegove privatne svrhe? Nešto od dokaza imam dakle ispis polaska i dolaska službenog vozila sa naznakom "Ime - privatno" na ispisu, fotografije dok sam izvršavao dotični zadatak itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokazi koje imate su valjani i upotrijebili bi se u parničnom postupku u slučaju spora, no moram Vas pitati što je Vaša želja u tom smislu? Želite li više ne obavljati privatne poslove za direktora poslodavca, nego poslove svog radnog mjesta? Naravno da ćete se u slučaju da prigovorite tome ili obustavite rad, zamjeriti poslodavcu i potencijalno izgubiti radno mjesto, pa prepuštam odluku Vama hoćete li se upuštati u takve radnje, na koje u svakom slučaju imate pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija