Jump to content
ljfuerst

pogrešno doodjeljeno nasljedstvo

Preporučene objave

Molim Vas da mi odgovorite kao neznalici po pitanju nasljednog prava.

Javni bilježnik je donio odluko o nasljeđivanjuu prava korištenja groba na osnovu uplatnica a ne potvrda, te se ispostavila da pokojna (u mom slučaju sestra) nije imala pravo korištenja na spomenutim grobovima već naš otac

koji je preminuo još 1956 godine i tada nije provedena ostavinska rasprava. Jasno, porez sam platio, ali ako to nasljeđujem nakon oca, porez ne bih trebao platiti? Što mi je činiti?

Zahvaljujem se!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, u konkretnom slučaju ne, ali nisam naišla na praksu, jer bračna stečevina je sva ona imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice, a ako je pravo korištenja grobnog mjesta naslijeđeno, onda nije stečeno radom.

 

Inače, imamo jednu temu ovdje, koja je slična Vašem upitu (čak mi se čini da jest Vaš upit u pitanju), no nemamo konkretni odgovor.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da nema odgovora, ostavinska je prekinuta i iako su se stekli uvjeti još nije nastavljena a mjeseci i godine prolaze. Sramota koliko pravosuđe oteže stvar!  Inače mislim da bračna stečevina može biti, ali samo na grobnoj "arhitekturi" na spomeniku ako postoji. Inače pravo korištenja u ovom slučaju nije naslijeđeno nego stečeno u braku. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×