Jump to content

Stručno osposobljavanje - zastara povrata n.pomoći


karar

Preporučene objave

Poštovanje,

Imam pitanje za svog susjeda, dečka od 25 godina, koji je krajem 2015. godine potpisao Ugovor sa HZZom o  stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od 6 mjeseci.
On je zahtjevom tražio i dobio mjesečnu novčanu pomoć i naknadu troškova prijevoza, znači za svih predviđenih 6 mjeseci.
Međutim vrlo brzo shvatio je da se ne primjenjuju uvjeti zaštite na radu i nakon 4 mjeseca, odlučio odustati od tog stručnog osposobljavanja. Nemam podatke jeli raskinuo taj Ugovor i jeli dobio neko rješenje o povratu dijela novčane pomoći.
Sada, nakon gotovo 3 godine, i nakon što se ovog ljeta zaposlio na određeno vrijeme, dobio je dopis kojim HZZ traži povrat dijela troškova novčane pomoći.

Moje pitanje glasi:

Je li nastupila zastara za ovo potraživanje i ako jest, pobliže članak koji to potvrđuje.

 

Lp

 

uređeno: od karar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije nastupila zastara. Naime, prava Zavoda na utvrđivanje nepripadne isplate i prava na povrat nepripadne isplate zastarijevaju za 5 godina računajući od dana kada je zastara počela teći. A zastara prava na utvrđivanje nepripadne isplate počinje teći nakon isteka godine u kojoj je Zavod saznao za nepripadnu isplatu odnosno zastara prava na povrat nepripadne isplate počinje teći od pravomoćnosti rješenja kojim je utvrđena nepripadna isplata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija