Jump to content

Porez na donacije kad se ne traži donacija


Elearning

Preporučene objave

Poštovani,

Kao profesor dijelim besplatno svoje materijale za učenje učenicima drugih škola jer želim dijeliti znanje. Imam Paypal za kupovinu preko interneta. Dogodilo mi se, i tek sam nedavno saznao da se to događalo i u prošlosti, da su mi neki roditelji tih učenika/studenata kojima su moji materijali iznimno pomogli uplatili novac na Paypal. Kako mi je Paypal povezan sa karticom od žiroa, nisam povezao da mi ponekad skine manje za kupovinu, a sad sam shvatio da mi je oduzimao trošak kupovine prvo od Paypal balance. Zanima me što moram napraviti vezano za porez na darovani novac. Ja ni ne znam tko će mi i kada i koliko uplatiti jer ne tražim novac.

Sve ovo sam sad saznao samo zato jer je postalo previše upita i pomislio sam prodavati svoje materijale u PDF formatu preko interneta, a da uplaćuju na Paypal jer ionako kupujem s njime pa nikad neću trebati taj novac povlačiti prema RH. 

Bio sam na poreznoj upravi i nisam dobio odgovor jer pola sata ovoj nije bilo jasno zašto bi mi u neki nepoznati dan u xy sati osoba koja me nikad nije vidjela i upoznala uplatila 50 eura. Rekao sam da ne znam, da sam jednostavno dobio 50 eura i Hvala u poruci. Što ja tu sad mogu, odbiti transakciju?

Kaže da moram donijeti ugovor o donaciji ovjeren u javnog bilježnika, a čovjek je na drugom kraju planete. 

Ne znam što napraviti. Pomozite, savjetujte. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija