Jump to content
zunada

Duznost odvjetnika

Preporučene objave

Imam aktivni sudski postupak, predmet nasljedstvo (tuzena sam). Zamima me da li odvjetnik ima obavezu reci svoju tarifu unaprijed, konkretno radi se o prisustvovanju na saslusanju.  Takodjer, moze li traziti naknadu za zastupanje na rocistu a da me nije obavijestio o pozivu za rociste niti poslao materijal, zapisnik sa rocista? 

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Već je ovdje ranije bilo takvo pitanje, općenito kao i svi trgovci, i odvjetnik je dužan jasno stranci pružiti sve informacije u vezi cijene usluge. No kako je odvjetnička tarifa javno objavljena i dostupna, pitanje je što bi u slučaju spora između odvjetnika i stranke zaključili sudovi. Ako je odvjetnik obavio uslugu po nalogu stranke, ima pravo na nagradu, neovisno o dostavi zapisnika. Zapisnik stranka može pribaviti i u njega neposredno izvršiti uvid u spisu na sudu, pa možete provjeriti je li odvjetnik zaista izvršio uslugu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem. Detaljnije pitanje: odvjetnik je imao punomoc ali me nije obavijestio o rocistu. Zivim vani, nije mi jednostavno doci do zapisnika, dobila sam prvu informaciju o rocistu mjesec dana nakon obavljenog rocista kad je trazena naknada. Sto bi u mom slucaju vrijedilo? Da li se punomoc racuna automatski kao nalog?

Uređeno od zunada
dopuna

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×