Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

throwaway12

Nametljivo ponašanje

Preporučene objave

Poštovani,

prije mjesec dana bio sam pozvan u policiju preko mobitela da dođem na razgovor zbog nekih mailova. Došao sam u postaju i navodno me jedna osoba prijavila za uznemiravanje.

Uglavnom, inspektor jer bio jako dobar i ugodan i on je isto vidio kako to sve nema smisla. S tom osobom sam imao poslovni kontakt već godinu dana i ona je na policiji predala mailove iz 12.mjeseca kada smo bili u normalnom kontaktu kao primjer uznemiravanja.

Ja sam kontakt s njom prekinuo još u 5. mjesecu i nakon toga joj se nisam javljao, ali tijekom ljeta na mail njena poslodavca došli su mailovi (njih 2-3) u kojima se traže kazne za tu osobu zbog nekakvog neposlovnog ponašanja. Osim toga ta osoba tvrdi kako sam ja to slao i kako njoj dolaze neki mailovi za reset lozinke na društvenim stranicama iako ona to ne traži. Ja sam na policiji rekao kako ja za to ne znam i da se ne želim upletati u to jer ja to nisam radio. Inspektor je i sam rekao da mailovi poslodavcu dolaze od neke druge osobe, ali kao da je on mene mogao komotno sada privesti zbog onih drugih mailova (normalni kontakt) te da sam sretan što nije. Dalje od tog razgovora nije išlo, niti su mene u policiji zapisali ili snimili itd. Samo sam doslovno razgovarao s inspektorom.

Problem je što ta osoba i dalje tvrdi da dobiva mailove i da ju ja uznemiravam iako apsolutno ništa ne radim. Ona još tvrdi da su na policiji utvrdili da sam ja sve mailove slao iako je meni inspektor drukčije rekao. Nadalje, njoj su na policiji rekli da može podići privatnu tužbu jer kao oni to neće raditi, tj.oni su zadovoljni razgovorom (tako su joj rekli).

Mene zanima, kvalificira li se slanje mailova poslodavcu (šefu) s njenim imenom i prezimenom kao nametljivo ponašanje? Kako je policija mogla utvrditi za mailove, a da su meni nešto potpuno drukčije rekli i njima za utvrdu IP adrese treba nalog s kaznenom prijavom, a oni nisu ništa od toga imali. Kvalificaju li se mailovi slani na njenu adresu od Facebooka ili čega god za resetom lozinke kao nametljivo ponašanje? Ta osoba nikada meni nije rekla da ne želi primati moje mailove, naprotiv, rekla mi je da joj se mogu javiti kada god hoću, ali ja sam prekinuo kontakt i nisam joj se javljao ni na kakav način. Može li ona sada podići privatnu tužbu i bi li to držalo vodu na sudu ili ona to samo laže? Poznanica koja radi u odvj. uredu kaže kako su to sve budalaštine i kako ona ne može nikakvu tužbu podići. Zato što kao nijedan drž.tužitelj neće uzeti takav slučaj i to bi navodno koštalo puno novaca.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Slažem se s Atomicom, trenutno nema smisla "razbijati" glavu s nečim što ne postoji, a realno, po ovom vašem opisu, ja tu ne vidim elemente nametljivog ponašanja osim ako ste doista slali te mailove, iako je i onda upitno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgvorima!

Ne kontaktiram ja uopće s tom osobom još od 5.mjeseca. Njene priče čujem od zajedničke prijateljice. Očito ju netko drugi zeza, ali to nije moja briga,

Još jednom vam hvala na odovoru!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×