Jump to content

Poziv na prekršajni sud - krivi stavak


sinka3

Preporučene objave

Pozdrav,

imao bih pitanje vezano uz poziv na prekršajni sud.

Naime, prije nekih mjesec dana zaustavljen sam u vožnji osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (200m od kuće) s količinom 1,72 g/kg (umanjeno 1,62 g/kg). Dosad nisam kažnjavan. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama počinjen je prekršaj prema članku 199. stavak 10.

Na pozivu za prekršajni sud, koji je stigao poštom, navodi se da se pozivam na raspravu zbog prekršaja iz članka 199. stavka 8.

Također, i u optužnom prijedlogu navodi se člana 199. stavak 8. Jedino što je ovdje navedeno i "5. da se okrivljenik proglasi krivim i kazni novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna, te da mu se uz novčanu kaznu izrekne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci...", a to odgovara izrečenoj kazni prema članku 199. stavak 10.

Da li se u ovom slučaju radi o nekoj greški prilikom pisanja ili postoji neka druga caka u zakonu? Kako to utječe na moje izlaganje pred sucem, odnosno hoće li me teretiti prema stavku 8. ili 10.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nažalost kad je prekršaj i poćinjen namjerno ili ne namjerno na sud svejedno nećete dospjeti iako se imate pravo braniti pred sudom, što mislite zašto? pa evo odgovor: djelatnik Policije vas zaustavi dok upravljate motornim vozilom, prvo nepropisno odnosno zbog diskriminacije i to pd lažnom optužbom da niste bili vezani iako ste bili, ili niste dali žmigavac iako jeste i još za to imate svjedoka, a djelatnik Policije je pri samom zaustavljanju i cjelokupnoj obradi napravio niz što prekršajnih što kaznenih djela, ali on je Policajac a vi ste građanin, i gdje je tu ravnopravnost nemaje, bili krivi ili ne svejedno ćete platiti. Govorim iz vlastitog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prigovaraš na prekršaj i tražiš saslušanje pred sudom, sutkinja/sudac će te zvati.

Ako misliš da je policajac počinio prekršaje ili kaznena djela, možeš podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu, možeš se žaliti policijskoj postaji/upravi/MUP-a, a možeš i privatno tužiti i same policajce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija