Jump to content

Nemogućnost preuzimanja kazne


venezg

Preporučene objave

Pozdrav,

nisam mogao naći na forumu post sa mojim problemom.

Dana 28.09.2018. poštar mi je pokušao uručiti nešto i ostavio je u kasliću obavijest o prispijeću pošiljke. Popodne mi brat šalje sliku da je ostavljeno nešto za mene.  Sutradan zovem info broj pošte i kažu mi da za zadržavanje pošilje moram otići u bilo koji poštanski ured i ispuniti obrazac za navedeni postupak i da se kazne ne smiju zadržavati. U međuvremenu zovem firmu i raspitujem se jel dolazila kakva kazna za navedeni auto koji dužim. Povratnu informaciju dobivam nakon par sati i kažu da traže ime vozaca koji je upravljao dana 06.07. i da su poslali moje podatke jer sam ja taj dan poslovno otišao za Pulu.  Prekršaj se desio na A6 kod čvora Vrbovsko.

Sjecam se tog dana da sam vozio brzo i da sam vidio kameru sa dva policajca na mostu, međutim bilo je kasno. Doletio sam sa 190 km/h u ograničenje od 110 km/h.

Navedeni problem nastaje jer sam ja zadnjih dva mjeseca poslovno u Osijeku i nisam mogao doci doma pokupiti tu kaznu koja me je cekala u pošti. U petak sam kasno navecer dosao kuci i zvao sam policijsku postaju Vrbovsko da se raspitam jel njima vračena kazna i jesu li je objesili na oglasnu plocu. Javio se policijski sluzbenik koji mi je dao kontakt osobe koju da nazovem u ponedjeljak i da pitam za navedeni slucaj.

Jedino cega se bojim da necu moc platit pola i ako je proslo 8 dana da se necu moc zalit. Nego ce oni poslat kaznu FINI i oni ce mi sjest na racun.

Jel postoji neka mogucnost da se izvlacim ako dode do tog slucaja?

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema plaćanja polovice kazne, jer je ovo pretežak prekršaj (polovica se plaća za kazne do 2000 kn, a ovo je 3000 kn), ali imat ćeš pravo plaćanja 2/3. Jedino što tu idu i bodovi (3) i zabrana upravljanja (može i 12 mjeseci).

Policija ovakve stvari ne oglašava na oglasnoj ploči, nego (ako nije uspjelo uručenje poštom) prvo šalje lokalnu policijsku postaju da pokuša uručiti, a ako niti to ne uspije, onda raspisuje objavu radi uručenja. Ugrubo, kada te negdje zateknu (u prometu, na granici...), čekaš dok im ne pošalju (faksom, mailom...) tu kaznu, pa ti ju uruče.

Rokovi se računaju od uručenja, tako da tu nemaš brige. Javi im se, pa se možeš dogovoriti da ti ju pošalju i drugdje ako treba. Kad preuzmeš, možeš ili platiti (i prihvatiti ostatak kazne) ili se žaliti, pa će odlučivati sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na promptnom odgovoru.

Policajac mi je dosao na vrata prije 10 minuta i urucio kaznu. Uglavnom utvrdeno je da sam vozio 173 km/h, sigurnosnim umanjenjem ispada 155,7 i prekoračenje brzine je 45,7 km/h. Kazna ispada 1000 kn i ako platim pola u roku 3 dana ispada me 500 kn + trošak svijece za kamenita vrata :-D.

Uglavnom kaznu cu odmah veceras platiti preko m-zabe, ali one traže da im ja dostavim dokaz o uplati. Jel mi najbolje isprintat potvrdu o uplati i poslat preporuceno postom ili ih mogu traziti mail na kojim im mogu poslati potvrdu??

 

Ne mislim se zalit jer sam dobro prosao, stvarno sam se vozio kao divljak i najveci strah mi je bio ako su me slikali na 190. Kada sam ih primjetio na mostu uspio sam malo prikocit i sva sreca LASER im nije bio postavljen na vecu udaljenost di sam imao vecu brzinu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija