Jump to content

porez na promet zemljišta


treskab

Preporučene objave

Citiraj

 

U srpnju 2013. godine sam kupio iskrčenu šumu i dobio privremeno porezno rješenje na iznos 5% od cijene koju sam platio ( 6.000 kn ). Po tome platio sam 300 kn poreza. Nakon 3 godine manje 2 dana dobio sam novo rješenje u kojemu me obavještavaju da je vrijednost toga zemljišta 16.675,40  kn i da moram dodatno platiti porez 0d 5 % na razliku ( 10.675,40 kn ) u iznosu 533,77 kn. Tu vrijednost su dobili uspoređujući moju parcelu sa jednom oranicom u istoj k.o. Upozorio sam ih da to nije usporedivo.

Bio sam iznenađen i uvrijeđen što su mi poslali rješenje 2 dana prije zastare s obrazloženjem da je moja navedena kupoprodajna cijena ispod one koja se postiže na tržištu. Usporedili su moju šikaru u šumi sa oranicom u polju. Zbog toga sam u roku napisao žalbu na rješenje iz srpnja 2016. godine.

Sada u listopadu 2018. godine, znači nakon 2g i 3 mj. , sam dobio rješenje da mi je žalba odbijena iz razloga koje su već prije naveli i u rješenju iz 2016. godine. Nemam više pravo žalbe već modu pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda u Zagrebu.

Nemam snage niti volje dalje se s njima natezati jer je prošlo 5 godina. Platiti ću ali ću im poslati dopis i moje nezadovoljstvo sporošću i neučinkovitošću te to poslati na znanje Ministru financija.

Zanima me Vaše mišljenje. Da li si oni mogu dopustiti da komuniciraju sa strankom naovaj način i sa toliko vremena kašnjenja. Ne obvezuju li ih rokovi koji vrijede u ZUP-u?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
, treskab je napisao:

Ne obvezuju li ih rokovi koji vrijede u ZUP-u?

Na koje rokove točno mislite?

 

, treskab je napisao:

Nakon 3 godine manje 2 dana dobio sam novo rješenje u kojemu me obavještavaju da je vrijednost toga zemljišta 16.675,40  kn i da moram dodatno platiti porez 0d 5 % na razliku ( 10.675,40 kn ) u iznosu 533,77 kn.

Slično se dogodilo i Ovdje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija