Jump to content
treskab

porez na promet zemljišta

Preporučene objave

Citiraj

 

U srpnju 2013. godine sam kupio iskrčenu šumu i dobio privremeno porezno rješenje na iznos 5% od cijene koju sam platio ( 6.000 kn ). Po tome platio sam 300 kn poreza. Nakon 3 godine manje 2 dana dobio sam novo rješenje u kojemu me obavještavaju da je vrijednost toga zemljišta 16.675,40  kn i da moram dodatno platiti porez 0d 5 % na razliku ( 10.675,40 kn ) u iznosu 533,77 kn. Tu vrijednost su dobili uspoređujući moju parcelu sa jednom oranicom u istoj k.o. Upozorio sam ih da to nije usporedivo.

Bio sam iznenađen i uvrijeđen što su mi poslali rješenje 2 dana prije zastare s obrazloženjem da je moja navedena kupoprodajna cijena ispod one koja se postiže na tržištu. Usporedili su moju šikaru u šumi sa oranicom u polju. Zbog toga sam u roku napisao žalbu na rješenje iz srpnja 2016. godine.

Sada u listopadu 2018. godine, znači nakon 2g i 3 mj. , sam dobio rješenje da mi je žalba odbijena iz razloga koje su već prije naveli i u rješenju iz 2016. godine. Nemam više pravo žalbe već modu pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda u Zagrebu.

Nemam snage niti volje dalje se s njima natezati jer je prošlo 5 godina. Platiti ću ali ću im poslati dopis i moje nezadovoljstvo sporošću i neučinkovitošću te to poslati na znanje Ministru financija.

Zanima me Vaše mišljenje. Da li si oni mogu dopustiti da komuniciraju sa strankom naovaj način i sa toliko vremena kašnjenja. Ne obvezuju li ih rokovi koji vrijede u ZUP-u?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, treskab je napisao:

Ne obvezuju li ih rokovi koji vrijede u ZUP-u?

Na koje rokove točno mislite?

 

, treskab je napisao:

Nakon 3 godine manje 2 dana dobio sam novo rješenje u kojemu me obavještavaju da je vrijednost toga zemljišta 16.675,40  kn i da moram dodatno platiti porez 0d 5 % na razliku ( 10.675,40 kn ) u iznosu 533,77 kn.

Slično se dogodilo i Ovdje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×