Jump to content

Neuručivanje rješenja o ovrsi, nemogućnost prigovora i žalbe


MateB

Preporučene objave

Pozdrav . Trebam savjet, naime moj dug od teleoperatera je prodan jednoj agenciji koja je izvrsila blokadu mojih racunaj,medutim za blokadu sam saznao slucajno na fini gdje su mi dali uvid u to tko me blokirao ,zasto, ukupan iznos duga i također su mi dali rjesenje o ovrsi na koje nemam više pravo zalbe jer je zakonski rok od 8 dana istekao odavno. Meni naime,nitko nije pokusao dostavit rjesenje o ovrsi buduci da sam na datume navedene u rjesenje koje sam dobio u fini, bio prisutan na adresi na kojoj zivim, ovdje piše da je rjesenje izdato 22.05.2018 i da imam pravo na zalbu ili prigovor u roku od 8dana od uručenja., Meni je to pravo oduzeto buduci da mi nikada nikakvo rjesenje o ovrsi nije uručeno niti bi znao da sam blokiran da slucajno nisam na banku otišao. Za dug od 8400kn sam znao , teleopreater je prodao dug društvu za naplatu potrazivanjatemeljem ugovora o cesiji, koja je zakonski valjana ukoliko su sve tri strane bile upoznate i ukoliko je ta mogućnost bila naglasena u ugovoru s vjerovnicima s kojim sam potpisao ugovor,a koji je prenio potrazivanja doticnom društvu. Mislim da imam osnove za zalbu i prigovor ali mi je to neurucivanju rjesenje o ovrsi onemoguceno. Sto mogu sada ucinit? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz rješenja o ovrsi je vidljivo koji javni bilježnik ga je izdao, prema tome ne preostaje Vam ništa drugo nego otići do tog javnog bilježnika i napraviti uvid u svoje spis. Tamo bi mogli utvrditi na koji način je rješenje postalo pravomoćno odnosno na koji način Vam je javni bilježnik dostavi rješenje o ovrsi. Ovisno o ovim informacijama, možda postoji mogućnost da zatražite ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, te uložite prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, u ovom rjesenje stoji ime javnog bilježnika i sve uredno piše da imam pravo zalbe ili prigovora u roku od 8dana od uručenja ,medutim kao što sam ranije naveo, nikad mi nikakvo rjesenje nije uopće pokusano uručiti.. a sto je s ugovorom o cesiji, piše da je zakonski valjana ukoliko su sve 3 strane bile predhodnik upoznate,nikad nigdje u ugovoru to nije pisalo niti me itko obavijestio,nego sam nasao pismo kući u kojem piše bas to "da se temeljem ugovora o cesiji prenosi potrazivanja s teleoperatera na dotičnu agenciju,buduci da ja ne osporavam postojanje duga od 8400, cekao sam to rjesenje o ovrsi da mogu uložiti žalbu ili prigovor na isto,buduci da s doticnom agencijom ne zelim imati posla i da me nekad netko obavijestio o toj mogućnosti da teleopreater prenese potrazivanja dotičnoj agenciji nikad ne bih potpisao taj ugovor zbog kojeg je dug nastao, sada s troskovima ukupan dug iznosi oko 12 000kn, i ja sam duzan toj agenciji a ne operateru.. a u zakonu jasno stoji "da bi ugovor o Cesiji bio valjan ,na njega moraju predhodnik pristati sve 3 strane ili u ugovoru mora biti naznačit ta mogućnost prijenosa potrazivanja. Ovo je kamataarska i lešinarska agencija kojoj je dug prenesen s kojom sam ranije imao problema i rjesio ih na način da sam otplatio sve,i nikad vise ne bi stavio potpis da sam bio upoznat s tom mogućnost da Ce mi oni opet postati vjerovnik.  Da li sam morao dobiti na adresu rjesenje o ovrsi ,pod pretpostavkom da sam cijelo vrijeme bio na svojoj adresi? Dakle sto mi je prvo činiti, otići osobno kod javnog bilježnika koji je naveden u rjesenje?jednostavno uskraćeno mi je pravo na zalbu i prigovor ovakvim cinom.

uređeno: od MateB
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija