Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Mak

pripremno ročište--glavna rasprava

Preporučene objave

Mak    0

Molim lijepo odgovor jer mi je jako bitan. Nekoliko ročišta sam odgodio zbog bolesti, naravno sa lječničkom potvrdom. Ja sam tužitelj. Sada na rješenju piše da se glavna rasprava odgađa na neodređeno vrijeme (mada je ovo šta je odgođeno trebalo biti pripremno ročište).  

Više se ne spominje pripremno ročište pa me zanima koja je razlika i dali mogu na glavnoj raspravi predlagati dokaze i eventualno vještačenje.Danas sam dobio rješenje i volio bi čuti vaše mišljenje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pripremno ročište je stadij parničnog postupka u kojem sud može utjecati na stranke da spor riješe već na tom ročištu svojim dispozicijama, bilo sudskom nagodbom ili da prihvate postupak mirenja....

Nadalje, na pripremnom ročištu stranke obrazlažu svoje podneske (Tužbu i Odgovor na tužbu), te predlažu i obrazlažu izvođenje određenih dokaznih radnji (dokaza) i činjenica koje bi mogle biti od važnosti za daljnji tijek postupka (glavnu raspravu), inače se može održati i bez prisutnosti bilo koje od stranaka u postupku (tužitelja ili tuženika), ako se nisu stekli uvjeti za donošenje presude zbog izostanka....

Pripremno ročište se može odgoditi samo jednom i odmah zakazati termin za novo, zato Vama i piše kako se glavna rasprava odgađa, a ne pripremno ročište...

Na glavnoj raspravi možete iznijeti samo one činjenice i predlagati nove dokaze koje ste saznali poslije održavanja pripremnog ročišta (za koje niste znali na pripremnom ročištu), te ako ih, bez svoje krivnje, niste mogli iznijeti do okončanja pripremnog ročišta (čl. 299. st. 2. ZPP-a)....

Nove činjenice i dokaze koje stranke navedu protivno naprijed navedenog, sud će odbiti i neće ih uzeti u obzir (čl. 299. st. 3. ZPP-a).

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×