Jump to content

novčani primitak, skidanje s hzz-a


marko_smoljan@hotmail.com

Preporučene objave

Lijep pozdrav

          Izvršivši posao preko ugovora o djelu ostvario sam novčani primitak na osnovi kojeg sam skinut sa Zavoda za zapošljavanje na period od dva mjeseca. Budući da sam prije navedenog odradio još jedan posao preko ugovora o djelu (prolongirala se administracija i isplata)  i očekujem skorašnji primitak i tih novčanih sredstava (vjerojatno prije datuma kada se ponovo mogu prijaviti na zavod) zanima me hoće li to onemogućiti/dodatno odgoditi mogućnost ponovne prijave na Zavod? Gledaju li se isplate dok nisam izlistan na zavodu/odgađaju li mogućnost prijave?

         Treba mi potvrda o nezaposlenosti jer imam dogovor za stručno osposobljavanje (profesor u srednjoj školi) i volio bi im što prije priložiti taj dokument. Ovaj drugi primitak koji očekujem  prelazi  2029kn. 

         Zahvalan sam za svaki savjet! Financijska situacija u obitelji nije bajna (majka pokojna, otac u mirovini) i volio bih što prije odraditi stručno (iako je naknada nevelika daje mi mogućnost polaganja stručnog ispita ali i određenu stabilnost prihoda, makar na godinu dana). 

 

Srdačan pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.glas-slavonije.hr/228723/3/Bolje-bi-mi-bilo-da-sam-sjedila-kod-kuce-bar-bi-mi-ostala-sva-prava-s-biroa

Za stručno osposobljavanje mi se čini da nije uvjet neki vremenski period kad morate biti prijavljeni na zavod, no svakako morate biti. U Zakohnu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti ne nalazim period za koji se ne možete prijaviti, već samo "dok stvaruje prihod".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija