Jump to content

Ovrha nad poljoprivrednim zemljištem


GeneralZod

Preporučene objave

Poštovani brat mi ima ovrhu na kredit. Od bake je dobio u vlasništvo poljoprivredno zemljište koje otac i on obrađuju i koje je uredno upisano u ARKOD za što dobivaju poticaj. No banka se upisala u zk i sada je dobio od suda poziv na ročište radi ovrhe nad nekretninom. Moj otac ima PG i on je nositelj a majka i brat su članovi jer svatko od njih ima zemlju na sebi. E sada mene zanima kako je moguća ovrha nad poljoprivrednim zemljištem kada u zakonu o ovrhama jasno stoji da predmetom ovrhe ne može biti poljoprivredno zemljište kao i novi zakon o poljoprivrednom gospodarstvu članak 41.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani hvala na odgovoru,nismo se žalili jer se brat dogovorio sa bankom da će još 500kn uplaćivati mimo onoga što mu se skida svrhom sa plaće. Isto tako bio je i kod sutkinje koja je navedena u predmetu koja mu je rekla da mu ne mogu samo tako uzeti zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su prošla dva obustavljena zbog dogovora moga brata i javnog bilježnika koji zastupa banku. Dali sada postoji neka žalba ili neki pravni lijek da se to zaustavi? Brat nije u hrvatskoj. Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, GeneralZod je napisao:

nismo se žalili jer se brat dogovorio sa bankom da će još 500kn uplaćivati mimo onoga što mu se skida svrhom sa plaće.

Velika pogreška, uvijek kada imate osnove treba koristiti pravni lijek koji Vam stoji na raspolaganju.

Prije 1 minutu, GeneralZod je napisao:

Isto tako bio je i kod sutkinje koja je navedena u predmetu koja mu je rekla da mu ne mogu samo tako uzeti zemlju.

Može reći što god želi, ali pismeni trag je nešto, a ovakvo usmeno kazivanje nema nikakvu pravnu snagu.

Prije 2 minuta, GeneralZod je napisao:

Ovo je već treći poziv na ročište jer su prošla dva obustavljena

Što Vam točno znači da su obustavljena?

Prije 2 minuta, GeneralZod je napisao:

dogovora moga brata i javnog bilježnika koji zastupa banku.

Nešto ovdje ne štima, jer javni bilježnik nikako ne može zastupati banku, a kao takav ni pregovarati u njeno ime.

Prije 3 minuta, GeneralZod je napisao:

Dali sada postoji neka žalba ili neki pravni lijek da se to zaustavi? 

Teško mi je na temelju navedenog odgovoriti, jer istovremeno spominjete sudski postupak, pa javnog bilježnika i slično. Možete li malo preciznije navesti tijek postupka? Ili možda da navedete što točno piše u tom zadnjem pozivu kojega ste dobili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana krivo sam se izrazio nije javni bilježnik nego odvjetnik koji zastupa banku. Znači ovako dobio je prijedlog za ovrhu jos prije godinu dana na zemljište koje je darovano dobio od bake. Kredit mu se skidao preko place do zakonskog maksimuma. Njegova je greška što nije uložio žalbu na riješenje koje je dobio da se banka uknjiži na zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su zadnja dva bila prošle godine i on je svaki puta komunicirao sa sutkinjom i sa odvjetnikom,plaćao je dodatno jos od place 500kn ta kredit te se svaki puta ročište odgađalo jer su se stranke dogovorile. Pokušat ću naci papir pa slikati. 

20181028_122202.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ovrha se odgodila na 6 mjeseci no tako je i drugi puta kada je dobio poziv na ročište opet se dogovorio i opet je bilo odgođeno samo sada ne mogu taj papir naci. Sada on nije prisutan i ne znam što će se dogoditi jer nije više zaposlen i ne plaća vise kredit sa plaće jedino roditelji placaju tih 500kn i dalje. Ne bi bas zeljeli da se ta zemlja uzme samo tako lako. Dug i nije nešto velik oko 30000kn. No on je odustao od svega toga i sada je na nama da barem pokušamo spriječiti prodaju zemlje ako je ikako moguće. Poštovana hvala vam na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, GeneralZod je napisao:

Poštovana krivo sam se izrazio nije javni bilježnik nego odvjetnik koji zastupa banku.

Sve je uredu, ispravljam Vas jer je kod ovakvih postupaka i ovakvim fazama uistinu bitno sve. Sad mi je jasnije u kojoj ste fazi. Ajde mi u privatne poruke pošaljite rješenje o ovrsi na nekretnini (Vi to zovete prijedlogom za ovrhu, jer je tako naslovljeno). Morala bi pogledati točan sadržaj ovog rješenja, pa da vidimo ima li ikakve osnove za žalbu izvan roka koja je po Ovršnom zakonu iznimka od pravila, ali je u posebnim slučajevima dozvoljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija