Jump to content

Mirovina DVO invalidnost,smrt


slavonacHR

Preporučene objave

Molio bi vas savjet dali se može nešto učiniti u slijedećem slučaju (prijatelj preminuo)

Umirovljeni DVO profesionalna nesposobnost,dragovoljac,1932 dana borbenog sektora,bio na bolovanju 2 godine zbog bolesti koje postoje od domovinskog rata i praktično otjeran u mirovinu,priznato 1. stupanj HRVI 20%.,drugi stupanj odbijen uz obrazloženje da je oštećenje manje od 20%.

Prošle godine u istoj bolesti došlo do pogoršanja stanja da je od strane hzmo proglašen 100% invalidom 1. skupine te u kratkom vremenu preminuo i nije stigao na HRVI komisiju,uzrok smrti isto bolest na koju je tražen HRVI.

Obzirom da je u prvom stupnju utvrđeno 20% HRVI a u drugom da je oštećenje manje od 20%,znači nije utvrđeno da ne postoji već da je u tom trenu manje od 20%,a čovjek od iste bolesti ostao 100% invalid 1. skupine te preminuo,dali postoji nekakva mogućnost revizije u morhu, upravne tužbe prema hzmo ili nečeg za priznanje statusa HRVI?

(Pitam radi obitelji i ishođenja obiteljske mirovine jer je ovdje očito da je došlo do ogromnih promjena od postotka HRVI do mirovine koja je profesionalna a nastupila je opća nesposobnost ali je čovjek preminuo prije ishođenja ikake promjene statusa)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija