Jump to content

Suglasnost susjeda kod ulaska u zračni prostor


Aknadraj

Preporučene objave

Zanima me tko je u obavezi pribavljanja suglasnosti susjeda kod radova izrade fasade, radi se o dvojnim objektu, susjed ima prizemnicu te bi mi trebaliući u njegov zračni prostor sa debljinom fasade 10cm. Mi imamo upravitelja zgrade koji je nakon poćetka radova izrade fasade -projekt EU-fondovi, krenuo u pregovore sa susjedima. Mi smo sada prisiljeni potpisati sporazum sa susjedima koji postavljaju svoje uvjete. Problem je što svi stanari nisu prisutni, pa će radovi morati čekati naše potpise,što znači više troškova za postavljenu skelu. Tko je u obavezi platiti troškove za nepravovremenu suglasnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ugovor o izvođenju takovih radova i svih predradnji koje mu predhode, ukoliko nije određena ovlaštena osoba odlukom (natpolovičnom) suvlasnika zgrade, nadležan je upravitelj. Poradi čega isti ne možepoloviti sve suvlasnike nije mi poznato, no i takovi troškovi se na kraju plaćaju iz pričuve i/ili sredstava koji su podignuti za tu namjenu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija