Jump to content

Obaveza djece prema roditelju


ivan983

Preporučene objave

Pozdrav! Pisem ovo za jednu stariju gospodju. Gospodja zivi sama u kuci. Prezivjela je 2 mozdana udara te sada ima dijagnozu cerebralnog infarkta (stanje koje nastane poslije mozdanog udara gdje osoba ne zna gdje je, ne sjeca se jeli jela danas itd). Ima dvije kceri koje nisu u dobrim odnosima te bi jedna od kceri ponudila da da svoju imovinu drzavi kako bi drzava njenu majku zbrinula dok druga kcer to ne zeli. Pitanje: u slucaju da gospodja potpise da daje svu svoju imovinu drzavi, jeli tocna informcija da bi nju drzava zbrinula u za toodgovarajucu instituciju ili ima jos nekakvih drugih uvjeta za pokretanje tog postupka? 

Negdje u zakonu sam procitao da dugotrajni smjestaj nije moguc ukoliko gospodja ima bilo kojeg clana obitelji koji bi joj mogao pruziti potrebnu pomoc i njegu (clanak 93, st 6 zakona o socijalnoj skrbi) . naime, jedna kcer zivi 40 km dalje koja je u mirovini obiteljskoj, a druga kcer zivi 500m dalje. Kcer koja zivi na daljoj relaciji se pristala odrec djela imovine koji bi joj pripao nakon gospodjine smrti no kcer na blizoj lokaciji to odbija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija