Jump to content

OPN - Istek roka za žalbu zbog kraćeg puta u inozemstvo


WorkAndWork

Preporučene objave

Pozdrav svima, zamolio bih Vas za pomoć u vezi isteka roka na prigovor na obavezni prekršajni postupak.

Naime, prošla dva tjedna sam proveo u inozemstvu, planirani put je čak trebao trajat kraće, ali se slijedom okolnosti oduljio. U međuvremenu, tj. drugi dan mog puta, na adresu su mi dostavljena dva obvezna prekršajna naloga "u vlastite ruke" ukupne težine nekoliko tisuća kuna. Na adresi prebivališta je pismeno preuzela moja majka i kako to majke brižno inače rade, me nije obavijestila o istom do mog povratka "da me ne opterećuje". Naravno, rok za prigovor je istekao dan prije mog povratka u Hrvatsku, točnije prije tri dana. Za prigovor argumente imam, i cijelo vrijeme sam planirao poricati navedene prekršajne naloge tim argumentima.

Pronašao sam opciju "molbe za povrat u prijašnje stanje", ali me muči jedna stvar kod toga. Obzirom da se radi o pismenu za koji je obvezna dostava u vlastite ruke, mogu li ja ne boravak u RH iskoristiti kao razlog za povrat u prijašnje stanje, ili će mi to biti odbijeno kao neosnovano?

Koliko shvaćam, nepravilnost u postupku dostave je što je poštar dozvolio mojoj majci da preuzme pismeno koje nije smjela, a ne činjenica da sam ja bio u inozemstvu. Znači li to da mi je jedina opcija svalit sve na jadnog čovjeka i napravit njemu problem, ili postoji neka alternativa?

Unaprijed hvala i pozdrav!

uređeno: od WorkAndWork
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija