Jump to content

Osobno uvjetovani otkaz/izvanredni otkaz


ivana2018

Preporučene objave

Pozdrav,

nisam nasla slicnu temu te se unaprijed ispricavam ukoliko ista postoji,

situacija je takva da sam 50% invalid,7 godina sam na bolovanju i situacija ne ide na bolje.Sve to je utjecalo na mene psihicki te sam primljena u vinogradsku bolnicu,trazila sam prijevremenu mirovinu no odbili su me i sada mi doktor mora na temelju toga prekinuti bolovanje,pokusala sam se dogovoriti sa poslodavcem da mi da otkaz ali jednostavno ne zeli.Moj posao je posao trgovca mjesovite robe koje ja vise ne mogu obavljati zbog zdrastvenog stanja.Pokusala sam s njim i da potpisemo osobno uvijetovani otkaz medutim na to mi samo kaze da ja sama dam otkaz jer ne zelim raditi.,Koja su moja prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

To i jest osobno uvjetovani otkaz koji biste Vi dali. No davanjem otkaza gubite pravo na otpremninu i naknadu s biroa.

Lagani ispravak, ZOR kaze ovako, citiram:

"Redoviti otkaz ugovora o radu

Članak 115.

(1) Poslodavac može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok (redoviti otkaz), ako za to ima opravdani razlog, u slučaju:

1) ako prestane potreba za obavljanjem određenog posla zbog gospodarskih, tehnoloških ili organizacijskih razloga (poslovno uvjetovani otkaz)

2) ako radnik nije u mogućnosti uredno izvršavati svoje obveze iz radnog odnosa zbog određenih trajnih osobina ili sposobnosti (osobno uvjetovani otkaz)"

 

Znaci "osobno uvjezovani otkaz" daje poslodavac ako se radnik i poslodavac tako dogovore i radnik u tom slucaju ima sva prava sa burze i zakonsku otpremninu.

Njen poslodavac ocito joj ne zeli isplatiti otpremninu zato ju trazi da sama podnese otkaz, u tom slucaju nema prava na burzi i nama pravo na otpremninu.

Imam n... primjera iz bivse firme, gdje su se tako rijesavali dugo bolesnih radnika (uz njihov pristanak) sa svim pravima na burzi uz isplatu otpremnine.

uređeno: od malicovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija