Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

rubirio

poslovno uvjetovan otkaz pred mirovinu prava

Preporučene objave

Imam 63 godine i 35 godina staža.Poslodavac će vjerovatno davati poslovno uvjetovane otkaze  radnicima među kojima ću biti i ja.Koja su moja prava na HZZ Mogu li imati naknadu do stjecanja uvjeta za starosnu mirovinu (65 g.) i mogu li sa burze otići u mirovinu.Moram li uopće  prihvatiti  poslovno uvjetovan otkaz obzirom na godine života i staža.

Hvala na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imali biste pravo na korištenje cijelog godišnjeg odmora, i po Zakonu o radu, najmanje četiri mjeseca trajanja otkaznog roka, i otpremninu u visini 6 prosječnih mjesečnih plaća (to sve pod pretpostavkom da je cijeli staž kod istog poslodavca, i da se radi o poslodavcu koji nema kolektivni ugovor ili pravilnik o radu, po njima bi uvjeti trebali biti i bolji). Koliko ja razumijem, imali biste pravo na naknadu s biroa do nastupa uvjeta za starosnu mirovinu. Otkaz je jednostrana odluka, pa prihvatili-ne prihvatili, ta će odluka proizvoditi učinke prema Vama.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

I da samo dodam, imali bi pravo na naknadu sa burze do ponovnog zaposlenja ili uvijete za stjecanje starosne mirovine a to je kod vas 65 godina, citiram sa stranica HZZ:

" Nezaposlene osobe koje su provele na radu 32 godine i kojima nedostaje do 5 godina do ispunjenja uvjeta dobne granice za stjecanje prava na starosnu mirovinu imaju pravo na novčanu naknadu sve do ponovnog zaposlenja, odnosno dok ne nastupi neki od slučajeva propisan Zakonom za prestanak prava na ovu naknadu. "

Ako se radi o "poslovno uvjetovanom otkazu" nemate vi sta pristati ili ne pristati, dobivate otkaz.

Da sa burze na vas zahtjev mozete otici u mirovinu bilo kada do vase 65 godine zivota, na datum navrsenja 65 godina zivota u mirovinu idete automatski.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×