Jump to content

Zamjenik predstavnika stanara - moguće?


abusaef

Preporučene objave

U zgradi smo promjenili predstavnika stanara sakupljanjem potpisa. Da li taj predstavnik može dati ovlasti drugoj osobi da vrši tu dužnost? Ako da gdje je to definirano, jer po meni to je kršenje volje suvlasnika u zgradi.

Konkretno, stari predstavnik je na svoju inicijativu počeo skupljati potpise za člana svoje obitelji i taj član je sada službeno predstavnik - no ovaj stari predstavnik i dalje sve vodi i potpisuje se kao u. z. (u zamjeni) i vodi komunikaciju sa svima kao da se ništa nije promjenilo (čak prijeti itužbom za klevetu meni osobno jer sam ga prozvao da nije više predstavnik).

Jel zakonita takva situacija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonit način promjena predstavnika suvlasnika je taj da kada se prikupe potrebni potpisi večine suvlasnika, ta se ista suglasnost dostavlja Upravitelju. Tada se izrađuje aneks Međuvlasničkog ugovora i novi ga predstavnik potpisuje te ga ovjerava kod JB. Taj aneks služi Upravitelju da u daljnjem razdoblju komunicira s novim predstavnikom vezano za upravljanje i održavanje zgrade. Nadalje, s aneksom u banci kod koje je otvoren račun zajedničke pričuve i deponira svoj potpis na potpisni karton.

Za napomenuti je da uz osobe koje nisu knjižni vlasnici, za promjenu predstavnika se ne mogu izjašnjavati ni članovi obitelji (ukoliko je na suglasnosti i potpis bivšeg suvlasnika).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 20 minuta, abusaef je napisao:

Da li je moguće skupljati potpise za predstavnika i zamjenika istovremeno

Moguće je. Suvlasnici zgrade mogu slobodno odrediti jednog ili više predstavnika te vrstu i opseg ovlasti koje prenose na te predstavnike. Istim ugovorom trebaju odrediti prava i ovlaštenja zamjenika tih predstavnika. Ako se u međuvlasničkom ugovoru ova ovlaštenja posebno ne odrede, pretpostavlja se da zamjenici imaju jednaka ovlaštenja kao i predstavnici koje prema potrebi zamjenjuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija