Jump to content

Razmjerni dio GO kod novog poslodavca


MalaMaljinica

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas tumačenje sljedeće situacije. Naime više od godinu dana radim za jednu kompaniju preko agencije za zapošljavanje. 31.10. mi ističe ugovor u agenciji te će me zaposliti u toj kompaniji odmah s 1.11. Stari godišnji će mi isplatiti, a ono što mene zanima je kada mogu početi koristiti razmjeran dio godišnjega u novoj tvrtci? Da li mora isteći prvih mjesec dana da bih ga počela koristiti ili se teoretski može odmah?

U kompaniji mi tvrde da nije moguće odmah no zanima me pravno mišljenje.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećete imati prekid dulji od osam dana niti se prvi put zapošljavate, pa po mom mišljenju možete odmah koristiti razmjerni dio godišnjeg odmora kod novog poslodavca, osim ako to nema možda veze s internim aktom poslodavca o donošenju odluke o rasporedu korištenja GO, koji za Vas nije donesen.

No ako biste si spojili jedan dan ovog 02.11., možete koristiti čl. 85. st.5. ZOR-a da jedan dan godišnjeg možete koristiti kad želite, uz prethodnu obavijest poslodavcu tri dana prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegica ostvaruje pravo na razmjerni dio GO-a za 2019. u trajanju koje će ovisiti hoće li cijelu 2019. raditi kod tog poslodavca.

Glede trenutnog korištenja GO-a, to je pitanje za poslodavca budući je on taj koji donosi raspored korištenja GO-a, vodeći pritom računa ponajprije o radnom procesu i potrebama rada, a tek podredno, koliko je to moguće o željama radnika. Sve se to dade provjeriti i riješiti razgovorom sa poslodavcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija