Jump to content
MalaMaljinica

Razmjerni dio GO kod novog poslodavca

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas tumačenje sljedeće situacije. Naime više od godinu dana radim za jednu kompaniju preko agencije za zapošljavanje. 31.10. mi ističe ugovor u agenciji te će me zaposliti u toj kompaniji odmah s 1.11. Stari godišnji će mi isplatiti, a ono što mene zanima je kada mogu početi koristiti razmjeran dio godišnjega u novoj tvrtci? Da li mora isteći prvih mjesec dana da bih ga počela koristiti ili se teoretski može odmah?

U kompaniji mi tvrde da nije moguće odmah no zanima me pravno mišljenje.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nećete imati prekid dulji od osam dana niti se prvi put zapošljavate, pa po mom mišljenju možete odmah koristiti razmjerni dio godišnjeg odmora kod novog poslodavca, osim ako to nema možda veze s internim aktom poslodavca o donošenju odluke o rasporedu korištenja GO, koji za Vas nije donesen.

No ako biste si spojili jedan dan ovog 02.11., možete koristiti čl. 85. st.5. ZOR-a da jedan dan godišnjeg možete koristiti kad želite, uz prethodnu obavijest poslodavcu tri dana prije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kolegica ostvaruje pravo na razmjerni dio GO-a za 2019. u trajanju koje će ovisiti hoće li cijelu 2019. raditi kod tog poslodavca.

Glede trenutnog korištenja GO-a, to je pitanje za poslodavca budući je on taj koji donosi raspored korištenja GO-a, vodeći pritom računa ponajprije o radnom procesu i potrebama rada, a tek podredno, koliko je to moguće o željama radnika. Sve se to dade provjeriti i riješiti razgovorom sa poslodavcem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×