Jump to content

Privremena odluka o djeci


309

Preporučene objave

Poštovanje svima na forumu!

Problem je u tome da sam neki dan otišla iz stana u kojem smo kao podstanari živjeli suprug,dvoje malodobne djece i ja.Prebivalište je za sve nas prijavljeno na drugoj adresi a boravište imamo djeca i ja. Djecu nisam ostavila nego sam otišla od njega jer više nisam mogla slušati skoro svakodnevno maltretiranej ponekad i u prisustvu djece ali često dok smo bili sami. Rekao je da će prijaviti moj nestanak ali ja sam policiji javila adresu gdje sam i tu se sada nalazim. Djecu sam njemu ostavila jer sam sve ove godine financijski ovisila o njemu(nezaposlena 24/7 bila kod kuće,bez ikakvog društvenog života. Sada mi postoji mogućnost za posao ali u dr.gradu  (80 km) od mjesta gdje su sada djeca. Njega skoro svaki dan nije bilo doma isto nezaposlen,nisam ga nikada pitala kuda ide i kada se vraća. Ručak je svakodnevno svježe skuhan jer su djeca u pitanju i htjela sam da imaju zdravu hranu a onse nekada pojavi i ručao bio malo doma porazgovarao sa djecom ako nisu bila u školi. Na večer je dolazio oko 7-8 ponekad je javio da ga te noći neće biti. Tako u zadnjih par godina. Pomagao oko zadaće djeci nikada nije jer nema vremena "kao mama to zna" a hvalio se da je super matematičar i da zna sve. Sada kada je sam sa djecom angažirao je studenticu da pomogne djeci,djeca su sada preuzela moju ulogu(kuhaju,čiste,peru veš i peglaju). S tim da je sada u stanu njegova majka koja ima 82 god sa 3 moždana udara(lagana) jer je pokretna,ali se boji plinske peći i nemože ništa teško dizati(uzeti lonac iz hladnjaka .....). Starijoj kćeri (12 god.) rekao da će dobiti sobu u stanu ako pristane živjeti sa njim u tom stanu.Nakon razgovora sa njom sam uvidjela da ona to ne želi jer ga se boji i da ga zadovolji rekla mu je će živjeti s njim. Kada sam se čula sa njom njega nije bilo doma i ona mi je slobodno rekla da joj tata diktirao tekst koji je ona pisala sa njegovog mob. da je odlučila živjeti sa tatom i sestrom a da ću ja njih viđati kako on želi i kada želi. Prizinala mi je da ona želi živjeti samo samnom to imam snimljeno na mob. U tjeku je pokretanje rastave(obavezno savjetovanje). Čekam poziv centra na savjetovanja.Sporazmno ne vjerujem da ćemo riješiti.  Stan je vlasništvu starije kćeri koji joj je baka sa očeve strane poklonila ..taj stan suprug i ja imamo pravo doživotnog uživanja. Mlađa kći (10 god) se izjasnila da želi s njim živjeti. On ne želi odvajati djecu a niti ja.

Pitanje:

1. Da li suprug smije odvesti djecu na adresu gdje svi imamo prijavljeno prebivalište a u tom stanu je trenutačno podstanar?

2. Kod prvog sastanka kod centra mogu li tražiti privremeni skrb jer i ja imam pravo na taj stan da tamo živim?

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da, zašto nebi smio, nikakva sudska odluka nije donešena, a imate prijavljeno prebivalište na toj adresi, dakle nema osnove za "otmicu" djece..?

2. Možete predložiti da se donese privremena odluka o roditeljskoj skrbi do završetka postupka, naravno, ako posredovanjem CZSS ne dogovorite nešto konkretno..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Svi imamo prijavljeno prebivalište na toj adresi. Samo što ja ne mogu biti tamo jer sam "navodno napustila obitelj". Ja imam gdje biti-kod majke. Isto tako sam i ja mogla uzeti djecu i otići u taj stan? Nikakvu kaznenu prijavu nebi mogao pokretati da sam to napravila?

2. To ću i predložiti mada će i suprug tražiti isto,kako onda? Da li ako oboje tražimo privremenu skrb,socijalni radnik može smjestiti djecu u neku udomiteljsku kuću dok se sudski ne odredi tko će djecu dobiti na odgoj i skrb?

Zahvaljujem i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , 309 je napisao:

 Isto tako sam i ja mogla uzeti djecu i otići u taj stan? Nikakvu kaznenu prijavu nebi mogao pokretati da sam to napravila?

Oprostite, nisam odmah vidio ovo Vaše pitanje, naravno da nebi, nema temeljem čega, niti bi otuđili svoju djecu, a niti bi djecu ostavili bez nadzora, nebi imao osnove za podnošenje bilo kakve kaznene prijave protiv Vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Željac047 je napisao:

Zbog čega i tko Vam kaže da nemožete i nesmijete biti na adresi prebivališta?

Nemate na čemu zahvaljivati...sretno Vam..!

Suprug je sebi za pravo uzeo da tamo bude sa djecom a ja ne smijem kročiti u taj stan.

Znam da nema pravo na to ali on je spreman sve učiniti da ako on neće tamo biti onda neće nitko.

Pozdrav i hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija