Jump to content

kaznena prijava protiv maloljetne osobe sa teškoćama u razvoju


mapet

Preporučene objave

poštovanje

obraćam se za par savjeta zapravo. protiv djeteta je škola podnijela policiji kaznenu prijavu po članku 139. st 2. kako je shvaćeno od strane okrivljenog, nastvanik je inzistirao da ravnatelj podnese kp.

radi se o maloljetnom djetetu sa teškoćom u razvoju /postoji valjani medicinski dokument o dijagnozi/.

od nikoga nisu dobivena nikakva uputstva pa se obraćamo ovim putem vavama te molimo za pomoć:

- je li poželjno slati dijete u školu i na sat kod nastavnika koji je protiv djeteta podnio kp?trenutno nam se to čini suludo.

-kako izgleda posutpak: je li policija odmah šalje kp na ODO ili ide ispitivanje?

hvala i pozdrav,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suludo se čini i meni. 

Ako nema mjere opreza koja određuje zabranu ostvarivanja izravne i neizravne veze sa oštećenikom, te zabranu približavanja oštećeniku, onda ne postoji niti jedna zakonska zapreka da se počinitelj približi tj. ode na sat kod nastavnika koji ga je prijavio.

Prema maloljetniku u ovome slučaju se postupa sukladno zakonu o sudovima za mladež, a o svim radnjama ćete vi biti pravodobno obaviješteni. Baš zato što je maloljetnik, a i zato što posjedujete dokumetaciju koja potvrđuje vaše navode, sam postupak protiv njega neće rezultirati nekom teškom ili zatvorskom kaznom, već nekom mjerom koju će odrediti sud, ako uopće dođe do podizanja optužnice. Uglavnom, obavijestit će vas o svemu i sve ćete znati na vrijeme, a i možete sami kontaktirati nadležno Općinsko državno odvjetništvo, kazneni odjel, da vam objasne što predstoji. Također, spomenuto djelo spada u lakša kaznena djela, a i progoni se po prijedlogu, kako ste i sami napisali, jedino uz želju nastavnika, ne i po službenoj dužnosti, te da on nije to htio, postupka ne bi ni bilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podatke možete zatražiti i u Policiji, od njih sve kreće. Odnosno, u nekom redovnom postupku, policija sastavlja i prosljeđuje kaznenu prijavu u ODO. Naravno, ne može se baš podnositi kaznena prijava bez da se sa tim upozna osumnjičenika ( koji postaje kasnije okrivljenik ), a samim time i vas kao skrbnika, jer se radi o maloljetniku. Ako vi niste bili na policiji, ne vjerujem da se išlo u kazneni progon, tj ako vi nemate nikakve informacije o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija