Jump to content

Ravnatelj u OŠ i učenici


zoxo

Preporučene objave

Poštovani,

zanima nas koja su prava djece i do koje granice može ravnatelj verbalno sukobljavati sa djecom. Naime već godinama ravnatelj u svojoj "nemoći" ili "neznanju" često upotrebljava rečenice koje pogađaju moje dijete a i ostale. Najčešće im se obraća sa: "Vaši roditelji nisu sposobni da Vas odgoje", "Zvać ćemo socijalnu službu".... No nije to možda toliko strašno no mom sinu nikako ne paše da mu se spominju roditelji. Bio sam an razgovoru sa ravnateljem i ukazao na isto, da neka koristi drugu terminoligiju kao prvo a kao drugo da mi kao i ostali roditelji dajemo sve od sebe kako bi našu djecu odgojili što je boljem oguće, no nema rezultata. Moram napomemnuti da je moj sin među najboljima u školi što se tiče ocijena i ponašanja, no svako tolko ravnatelj ima ispad koji se iskreno ni meni ne sviđa. Nisam od roditelje koji ne prihcvaća kritiku, potpuno suprotno, što sam dao i ravnatelju na znanje ako je dijete pogriješilo neka bude kažnjeno ili ako nije učilo neka dobije jedinicu. neka bude sve po zasluzi. To bi bilo u kratkim crtama.

Hvala na pomoći!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , zoxo je napisao:

Hvala Vam....ja sam u dilemi da li uopće poduzimati nešto ili ne...

Mišljenja sam da bi bilo dobro kako bi se zaštitilo dijete, ne samo Vaše, već i ostala, od tih i takvih ravnatelja, jer nikad se nezna do kuda to može otići, no odluka je samo Vaša...

Nemate na čemu hvaliti, sretno Vama i Vašem djetetu...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , zoxo je napisao:

Hvala Vam....ja sam u dilemi da li uopće poduzimati nešto ili ne...

Ravnatelj kao osoba koja upravlja školom je odgovoran za zakoniti rad škole, tako da nema razloga da ga ne prijavite prosvjetnoj inspekciji (imaju odjele u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci). Na sve prijave (i one anonimne) promptno reagiraju, pa ukoliko ima kršenja propisa, sigurno će mu biti na to ukazano. Ukoliko bi poslali podnesak Ministarstvu, oni po njemu ne bi postupali, jer to nije u njihovoj ovlasti, već bi ga također proslijedili nadležnoj prosvjetnoj inspekciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija