Jump to content

zakonske posljedice nedostavljanja punomoći u zadanom roku


zao

Preporučene objave

Suprotna strana (odvjetnik) je prekoračila rok od tri dana koje je imala za dostavu punomoći, budući da se na ročištu pri Upravnom sudu pojavila bez punomoći. Koje su zakonske posljedice za prekoračenje tog roka (suprotna strana je punomoć dostavila nakon šest dana), a na što  ju je upozorio sudac na samom ročištu (to je ušlo i u zapisnik)? Osim toga, odgovor na moju tužbu je potpisao drugi odvjetnik, pa je pitanje trebam li tražiti dokaz i njegove punomoći - jer ako taj dugi odvjetnik nije imao punomoć, moja tužba je trebala biti usvojena? 

uređeno: od zao
pravopisne greške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , zao je napisao:

Koje su zakonske posljedice za prekoračenje tog roka (suprotna strana je punomoć dostavila nakon šest dana), a na što  ju je upozorio sudac na samom ročištu (to je ušlo i u zapisnik)?

Dok ne protekne rok za podnošenje punomoći, sud će odgoditi donošenje odluke. Ako taj rok bezuspješno protekne, sud će nastaviti postupak, ne uzimajući u obzir radnje što ih je obavila osoba bez punomoći.

prije 6 sati , zao je napisao:

odgovor na moju tužbu je potpisao drugi odvjetnik, pa je pitanje trebam li tražiti dokaz i njegove punomoći - jer ako taj dugi odvjetnik nije imao punomoć, moja tužba je trebala biti usvojena? 

Sud je taj koji je dužan u tijeku cijelog postupka paziti je li osoba koja se pojavljuje kao punomoćnik ovlaštena za zastupanje. Ako sud utvrdi da osoba koja se pojavljuje kao punomoćnik nije ovlaštena za zastupanje, ukinut će parnične radnje što ih je ta osoba poduzela ako te radnje nije stranka naknadno odobrila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, nema nikakvih (zakonskih) posljedica...  Ročište je odgođeno jer suprotna strana nije priložila punomoć, pa samim time presuda nije ni mogla biti donesena - nema zakonskih posljedica. Nakon što je sudac odredio rok od tri dana za dostavu punomoći, suprotna strana opet nije dostavila punomoć u zadanom roku (nego za šest dana), a kako je ročište zakazano za 2019-u godinu - opet nema zakonskih posljedica..... Pojeo vuk magarca....?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nisu tražili produženje roka za postupanje, jer takvog zahtjeva nema u spisima predmeta. Jednostavno su prekoračili rok za dostavu punomoći, iako ih je sudac na ročištu upozorio na zakonske posljedice, što je ušlo i u zapisnik. E sad, kakve su to "zakonske posljedice", kad je ročište ionako otkazano? Pitam se bi li ročište bilo otkazano i da ja nisam ponio osobnu, jer ja nisam pravnik? Mislim da bi prema meni te zakonske posljedice bile "drugačije"..... :-) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda rok (od tri dana) kojeg mu je sudac odredio za dostavlljanje punomoći ne znači ništa, jer odvjetnik može dostaviti punomoć kad odluči da njegovi postupci imaju pravni učinak, S TIM DA ON, ODVJETNIK BIRA TAJ TRENUTAK?! Mogu li ja istu (sličnu) stvar napraviti na sljedećem ročištu ako odbijem dati osobnu iskaznicu na uvid sudu, pa je onda predočiti tek kad "zagusti"?! Nije li to nepoštivanje suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija