Jump to content

susjedovi borovi ugrožavaju moj život i imovinu


RHEADUBROVNIK

Preporučene objave

Molim pomoć - susjedovo  zemljište  je zelena zona s borovima i  raslinjem. Uslijed jakog  vjetra jedan bor se već urušio na moje zemljište i zid. Ne znam da li je nastala šteta, vidjet ću  to  kad se otkloni. Druga 2 bora su se opasno  nagnula na moju  kuću, ako  padnu,  padaju  mi  direktno na glavni ulaz  u  kuću, porušit će krov i  uništit prozore, fasadu  itd., da ne spominjem kako me takav bor može ozlijediti ili  ubiti - mene, obitelj  ili  bilo koga tko  mi  dođe u  kuću. Zamolila sam susjeda da ukloni  bor koji je pao pa će mi " ovaj  put  iznimno" ukloniti  bor, ali  idući  put  se moram snaći  sama rekao je. Dati  će mi  dopuštenje da uklonim borove koji  mi  ugrožavaju  život i imovinu, ali  da sve to lijepo ispilam pa mu  donesem drva kući. Da se radi  o  trošku od 1000,00 kuna, stisnula bi  zube i  dala ukloniti ta divovska stabla, međutim procjena uklanjanja se kreće oko 10.000-15.000 kuna, a taj  novac nemam.

Pitanje glasi: moram li  čekati  da se borovi uruše i  naprave mi  štetu na imovini ili što je još gore - da nekog  ozlijede ili ubiju ? Susjed ne želi uklanjati ta stabla. Imam li zakonske osnove da ga se natjera na uklanjanje ?

Hvala na savjetima i pomoći !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam lijepa, poslat  cu  mu  dopis s povratnicom te se pozvati  na ovaj  Zakon i spomenuti  clanak.

Zahvalna sam na postojanju  legalisa i  svima koji sudjeluju  u  njemu. Toliko  korisnih savjeta iz raznih podrucja prava. Zaista svi  mozemo puno  toga nauciti i  shvatiti pa cak  i  sprijeciti citajuci raznorazna pitanja i  sudbine. Svaka  cast ! Hvala svima na trudu i  vremenu da nas  laike upute u  poduce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija