Jump to content

Internet prevare


Njakomo

Preporučene objave

Imam pitanje, 

prodavala sam nesto preko Njuskala javio mi se kupac, pristao na cijenu i trazio da si medusobno posaljemo slike osobnih kao garancija u slucaju prevare te moj broj bankovnog racuna,sta sam mu i dala.Nije se vise javio a ja sam u meduvremenu doznala da je to prevara i da postoji vise ljudi koji su prevareni kao ja na isti nacin, javi se osoba zainteresirana za kupovinu razmjene osobne ona da broj racuna osoba se vise nikad ne javi.Zvala sam banku rekli su mi da prijavim policiji.Medutim zelim zastiti sebe i zelim promjeniti osobnu, u mom slucaju jedino prijavom izgubljene osobne.Zanima me dali mogu prijaviti policiji sto se dogodilo a da ne zatvorim sebi vrata izrade nove osobne posto ce po prijavi vidit da ocigledno nije krada.Ima li neka procedura za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija neće postupati po prijavi dok on nešto ne počini tvojom osobnom iskaznicom, tj. dok ju ne zlouporabi, ali bilo bi dobro prijaviti što se dogodilo kako bi imala dokaz da si prijavila prije zlouporabe.

Osobnu idući dan slomiš i podneseš zahtjev za novom jer si ovu slučajno potrgala (npr. sjela na nju, pa se slomila). Tako te nitko neće ništa pitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Molim stručnu pomoć. Prodao sam dijelove za motornu pilu putem plavog oglasa za 1300 kn ,u opisu oglasa je pisalo da su dijelovi za motornu pilu kupac me nazvao i tražio dijelove dogovorili smo se da pošaljem pouzećem što sam i učinio. Nakon 2 tjedna kupac me zove i traži natrag novac jer njemu netrebaju dijelovi za Stihl 064 nego za neku drugu motornu pilu ,šalje mi poruke kako će me tužiti sada mi je dao rok 2 dana da ako ne vratim novac da mi ide tužba. Koja su moja prava ako dođe do tužbe? Nije mi problem vratiti novac ali u ovome ne vidim svoju krivicu u opisu oglasa je pisalo da se dijelovi prodaju za motornu pilu Stihl 064 a to što kupac nezna što kupuje nije moja krivica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija