Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Njakomo

Internet prevare

Preporučene objave

Imam pitanje, 

prodavala sam nesto preko Njuskala javio mi se kupac, pristao na cijenu i trazio da si medusobno posaljemo slike osobnih kao garancija u slucaju prevare te moj broj bankovnog racuna,sta sam mu i dala.Nije se vise javio a ja sam u meduvremenu doznala da je to prevara i da postoji vise ljudi koji su prevareni kao ja na isti nacin, javi se osoba zainteresirana za kupovinu razmjene osobne ona da broj racuna osoba se vise nikad ne javi.Zvala sam banku rekli su mi da prijavim policiji.Medutim zelim zastiti sebe i zelim promjeniti osobnu, u mom slucaju jedino prijavom izgubljene osobne.Zanima me dali mogu prijaviti policiji sto se dogodilo a da ne zatvorim sebi vrata izrade nove osobne posto ce po prijavi vidit da ocigledno nije krada.Ima li neka procedura za to?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Policija neće postupati po prijavi dok on nešto ne počini tvojom osobnom iskaznicom, tj. dok ju ne zlouporabi, ali bilo bi dobro prijaviti što se dogodilo kako bi imala dokaz da si prijavila prije zlouporabe.

Osobnu idući dan slomiš i podneseš zahtjev za novom jer si ovu slučajno potrgala (npr. sjela na nju, pa se slomila). Tako te nitko neće ništa pitati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moram napomenuti da je, nažalost bilo situacija kada se i sa nevažećim OI-ama uspjelo sklopiti pretplatničke ugovore sa teleoperaterima (jer njihova provjera je nepostojeća, za što smatram da bi ih trebalo i kazneno goniti), pa redovito zaprimajte poštu da se ne desi da to bude i ovdje slučaj.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×