Jump to content

Provokacija na temelju ocinstva


faca89

Preporučene objave

Postovani,

Bivsoj supruzi i meni je izrecena mjera nadzora. Dijete zivi sa njom ali je zajednicko skrbnistvo. Supruga ima kaznenu presudu zbog toga sto nije postovala i opirala se suretima i druzenjima djeteta samnom.

Prilikom jednog zajednickog susreta voditeljice mjere bivse supruge i mene. Voditeljica je upitala bivsu zasto dijete toliko odvlaci od mene ipak je dijete i moja krv. Na sta je bivsa izjavila da je to upitno ( uz podsmjeh). Voditeljica mjere i ja smo ostali zateceni. Ne znamo da li je istina ili provokacija. 

Zanima me postoji li kakve posljedice takve njezine izjave? Moze li se traziti da majka snosi troskove DNA-a?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osporavati očinstvo se može samo u sudskom postupku i to ako nisu protekli rokovi za to (koliko je dijete staro?) Neslužbeno, postoje laboratoriji koji će to obaviti za puno manje novca nego što bi to bilo vještačenjem u sudskom postupku. No ja bih Vam savjetovala da se okanite toga: dijete za koje ste se borili, dijete koje odgajate, Vaše je dijete. Sreća pa supruga koja bi igrala na ovu kartu i tako Vas pecnula, nije više Vaša supruga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete ce krajem godine 4 godine napunit. Tek od presude bivsoj pocetkom ove godine ja i kcerka smo uspostavili nekakav kontakt. 

Ne radi se tu o tome jeli dijete moje ili nije, vec me zanima za takve izjave, koje su u najmanju ruku odvratne postoje li kakve zakonske sankcije. Naravno imam i svjedoka-voditeljicu mjere nadzora.

Takoder imam informaciju da je netko iz zajednice (bivse supruge obitelj) izjavili da je moje dijete kopile.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 49 minuta, faca89 je napisao:

... Ne radi se tu o tome jeli dijete moje ili nije, vec me zanima za takve izjave, koje su u najmanju ruku odvratne postoje li kakve zakonske sankcije. Naravno imam i svjedoka-voditeljicu mjere nadzor...

Poštovani, ne postoje, tu je ona Vas, jednostavno, "neslanom i neprimjerenom izjavom" htjela, da se tako izrazim, malo "cimnuti", ali ako postoje sumnje da stvarno dijete nije Vaše, možete pokrenuti postupak za osporavanje očinstva, nije proteklo vrijeme predviđeno zakonom, naravno, ako bi sud prihvatio da je ta njezina izjava stvarna činjenica kada ste doznali da bi postojala sumnja da dijete nije Vaše, ali se slažem sa poštovanom Ruby, nemojte se bazirati na tu njezinu izjavu, prigrlite još više to dijete, to će je više "boljeti" od bilo koje sankcije....

 

prije 1 sat, faca89 je napisao:

...Takoder imam informaciju da je netko iz zajednice (bivse supruge obitelj) izjavili da je moje dijete kopile...

E to su malo ozbiljnije stvari za dijete to izjaviti, pokrenite privatni kazneni progon radi toga, naravno, ako znate tko je to izjavio i imate relevantne dokaze (svjedoke....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Kazneno je djelo uvrede da netko dijete naziva kopiletom, i za to kao roditelj i zakonski zastupnik možete počinitelja privatno tužiti za uvredu. Za ove druge izjave (majčine) ne vidim da postoji neko kazneno djelo.

Upravo na to sam i ja ciljao, hvala na nadopuni poštovana Ruby...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

Sto se tice nazivanja djeteta kopiletom to sam saznao od ex supruge. Rekla mi je da je to njena sestra izrekla u svadi. E sada normalno je da bivsa supruga to nece potvrditi.

 

Nadalje, ja sam centru prijavio manipulacije djetetom kao i sumnje u fizicko kaznjavanje. Voditeljica mjere je napravila zapisnik. Takoder je rekla da se vidi manipulativno ponasanje prema djetetu. Trebam li cekati reakciju centra ili otici prijaviti na policiju, navesti voditeljicu kao svjedokinju. 

 

Ja sam kazneno optuzen za nasilje u obitelji (navodne prijetnje) uvijetna mi je istekla. Bivsa supruga je pod uvijetnom jer mi je onemogucavala susrete i druzenja sa kceri. 

 

Takoder supruga je probala kcerki "prodati" pricu kako sam ja njih tukao. Na sta sam ja pitao svoju kcer, sjeca li se ona da ju je tata udario ikada. Kcerka je rekla da se  ne sjeca ali da ju mama zna isamarati kada bude zlocesta. Taj sam dogadaj takoder prijavio voditeljici i nakon razgovora na samo izmedu nje i kceri zakljucila je da ipak pod bivse supruge postoji neka vrsta fizickog kaznjavanja, takoder i taj zapis je zavrsio u centru. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , faca89 je napisao:

Sto se tice nazivanja djeteta kopiletom to sam saznao od ex supruge. Rekla mi je da je to njena sestra izrekla u svadi. E sada normalno je da bivsa supruga to nece potvrditi.

A da, onda nemate na čemu temeljiti tužbu za uvredu..

 

prije 2 sati , faca89 je napisao:

Nadalje, ja sam centru prijavio manipulacije djetetom kao i sumnje u fizicko kaznjavanje. Voditeljica mjere je napravila zapisnik. Takoder je rekla da se vidi manipulativno ponasanje prema djetetu. Trebam li cekati reakciju centra ili otici prijaviti na policiju, navesti voditeljicu kao svjedokinju.

Vi možete policiji prijaviti manipulaciju djetetom i spomenuti sumnje u fizičko zlostavljanje djeteta od strane majke, mada je to, odmah, trebala učiniti djelatnica CZSS kad je dijete u pitanju, no morate imati neke relevantne, "opipljive", dokaze, a djelatnica CZSS ne može biti svjedok, jer nema neposredna saznanja u svezi toga, osim što može iznijeti da se kod majke vidi sklonost manipulativnog ponašanja, što je rekla i Vama

 

prije 3 sati , faca89 je napisao:

...Ja sam kazneno optuzen za nasilje u obitelji (navodne prijetnje) uvijetna mi je istekla. Bivsa supruga je pod uvijetnom jer mi je onemogucavala susrete i druzenja sa kceri....

Dosta ozbiljne stvari....

 

prije 3 sati , faca89 je napisao:

....Takoder supruga je probala kcerki "prodati" pricu kako sam ja njih tukao. Na sta sam ja pitao svoju kcer, sjeca li se ona da ju je tata udario ikada. Kcerka je rekla da se  ne sjeca ali da ju mama zna isamarati kada bude zlocesta. Taj sam dogadaj takoder prijavio voditeljici i nakon razgovora na samo izmedu nje i kceri zakljucila je da ipak pod bivse supruge postoji neka vrsta fizickog kaznjavanja, takoder i taj zapis je zavrsio u centru.....

To što ste Vi kćerku pitali da li ste ju kada istukli i ona odgovorila to što je odgovorila, je manje bitno, no bitno je što je ona rekla kada je ostala nasamo sa voditeljicom, tj. kada je voditeljica ispitala nasamo...

Uglavnom, jako ozbiljne stvari su u pitanju, i vjerojatno će to potrajati, a ishod svega je upitan i neizvjestan...

Najvjerojatnije će malena biti ispitana i od dječjeg psihologa, a kažem, ishod svega je neizvjestan...

Moj iskrena i dobronamjerna sugestija Vam je da se malo smirite, i sve to, za sada, pustite na stranu, jer je razvidno da se sve "lomi" preko leđa djeteta, a to nikako nije dobro i nebi se smjelo događati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno ste u pravu. Nazalost se sve lomi preko leda djeteta. Nasa problematika traje od kraja 2015 godine. Stvarno sam tolerantna osoba. Cak i poslje svih prijava protiv mene i supruginog kukanja kako je bila nagovorena pokusao spasiti brak.

Kaznenu protiv bivse supruge je podigao centar.

 

Ne radim to iz osvete niti iz vlastitog zadovoljstva. Davno su me bilo kakvi osjecaji prosli spram bivse supruge (trenutno sam u sretnoj vezi). Ja sam vise puta bio spreman na kompromis i razgovor iako sam vise puta se opekao i shvatio da svaki puta kada pokusam nesto bivsa to izvrne i obije mi se o glavu. 

 

Voditeljica koja je psiholog po struci i smatram da je stvarno strucna osoba kaze da ne zna sta ciniti sa bivosm. Cak sebe svrstava sa centrom koji se pita jesu li oni uopce strucni za takav slucaj (odnosno nju).

Meni je stvarno u svemu tome najbitnija dobrobit kcerke.  Iz centa su mi rekli da je moja opcija prijaviti policiji (sto trenutno nije njihov stav jer bi velika vjerojatnost bila da bivsa zavrsi u zatvoru).  Ja njoj ne zelim zatvor, samo da shvati kako se ponasa i da prestane sa manipulacijama (koje su vidljive, postoje neutralni svijedoci) i pocne shvacati da sa svojim izjavama najvise steti djetetu. Ja znam da mi je mozda jedina alternativa, za dobrobit kcerke da zatrazim skrbnistvo( sto u mom slucaju nije nimalo nemoguce).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A da, pošto je supruga uvjetno osuđena za KD sprečavanje kontakata Vas i djeteta (nepoštivanje sudske odluke i kršenje prava djeteta), da je sada prijavite za manipulaciju djetetom idr., vjerojatni scenarij bi bio da završi u zatvoru, naravno, ako bi joj se dokazalo počinjenje KD, a što, kako kažete, djelatnicima CZSS nije u interesu (malo nejasno, jer bi njima, na prvom mjestu, trebala biti zaštita prava djeteta), a nije ni Vama, dakle, morate sami odlučiti da li je ili ne prijaviti...

Po meni, kako i sami navodite, jedina alternativa je zatražiti skrbništvo nad djetetom, tj. izmjenu sadašnje odluke o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, jer je, kako navodite, bilo kakav mirni dogovor nemoguć, no i tada je ishod upitan s obzirom na sve što navodite...

Nadam se da ste shvatili na što aludiram, na kakav mogući scenarij....

Uglavnom, zaista ozbiljne stvari i morate biti jako oprezni i trezveno donijeti odluku, ja bih Vas savjetovao da si uzmete odvjetnika koji će ući u sve srži problematike i na najbolji način štititi Vaša prava naspram Vašeg djeteta i uopće Vaša prava...

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija