Jump to content

T mobile ovrha


Bluemall44

Preporučene objave

Pozdrav...ovaj mj stigla obavijest o odvj.uredu Handzekovic..posto je 4.8.brisan dug u fini zbog nemogucnosti naplate koja je bila duza od 3 god..oni sada traze da dug koji je bio 2011..3000 kn...traze da se plati umanjeno 2200 ..do 5.11...na to osoba nije reagirala ..savjetovala se s odvj..jel je dug umrle osobe koja je dala punomoc drugoj..zanima me sada dali ce oni ic dalje preko suda pokretat ...i dali se dobije od suda prije nego ako pokusaju opet poslat na finu..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Bluemall44 je napisao:

jel je dug umrle osobe koja je dala punomoc drugoj

Da li će oni pokušati naplatu preko suda ili izravno preko Fine, isključivo ovisi o tome na koga glasi rješenje o ovrsi, na umrlog ili na nasljednika, te ovisi kako je već bilo dospjelo na Finu tj. preko suda ili izravnom naplatom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Bluemall44 je napisao:

na to osoba nije reagirala ..savjetovala se s odvj..jel je dug umrle osobe koja je dala punomoc drugoj..zanima me sada dali ce oni ic dalje preko suda pokretat ...i dali se dobije od suda prije nego ako pokusaju opet poslat na finu

Iz dopisa proizlazi da se ne radi o dugu umrle osobe, već da je račun bio uredno blokiran i zbog trenutne nemogućnosti naplate je po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, predmetno rješenje o ovrsi isknjiženo iz naplate. Naime, ovdje je riječ o rješenju o ovrsi iz 2014. godine i po dopisu je vidljivo da je račun blokiran tj. da to rješenje o ovrsi glasi isključivo na osobu kojoj je poslan ovaj dopis. Tako da sam mišljenja, da se ne radi o umrloj osobi. U tom slučaju, odvjetničko društvo će Vam progledati kroz prste još koji dan nakon roka, a ukoliko ni tada ne postupite po dopisu, tada oni i dalje raspolažu ovršnom ispravom koju opet mogu dostaviti Fini na provedbu ili mogu putem suda pokrenuti ovršni postupak na nekom drugom predmetu ovrhe, a u tom slučaju dobijete rješenje o ovrsi i imate pravo na žalbu u roku od 8 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija